E primul desert pe care il pubilc in categoria culinar. Crema de zahar ars e printre preferatele mele, asa ca in momentul in care buburuza a zis ca vin la noi Psaicii (adica Teo si Psaico) si familia Tabaftenie (Miruna si Dinji) si ca o sa faca crema de zahar ars, in timp ce saream prin casa, precum un copil care a primit bicicleta mult ravnita, mi-am luat aparatul foto-n mana si am zis: hai sa incepem!
Asdar, fara sa o mai lungim incepem crema de zahar ars. In primul rand, am luat din frigider 7 oua proaspete (de la tara, v-am spus ca prefer chestiile bio) peste care am pus jumatate de pliculet de gelatina, un pliculet de zahar vanilinat si sapte linguri varfuite de zahar pe care le-am mixat putin (cu mixeru… evident) impreuna cu un litru de lapte.
Intre timp, am pus pe aragaz o oala in care am pus patru linguri de zahar si cu o maiestrie desavarsita am inceput sa ma joc cu oala incercand (chiar reusind) sa murdaresc toata oala cu zaharul ars.
Apoi, fara a mai sta pe ganduri am pus amestecu ala mixat in oala proaspat varuita cu zahar ars si am bagat-o in cuptorul dat pe mic. Dupa 20 de minute am oprit gazul.
Am pus-o la rece, am lasat-o o noapte, dupa care am pus intr-un pahar, am aruncat cateva merisoare peste si o frunzulita de menta… nu are rost sa va mai spun ca a fost FABULOASA
MasterChef!
[blushing]
Eu zic ca s-ar preta un seminar 😀
Foarte interesanta reteta ta de crema de zahar ars. O sa o incerc si eu.