fbpx

Conduita preventiva

Eu, sunt unu’ din soferii, (da, am facut in Alba scoala si tot in Alba am dat si examenu’ .. si da, era un singur semafor, si da, trecea o caruta la trei ore … trecem peste glumele astea?) care isi pune centura de siguranta si daca isi muta masina pe 100 de metri, sunt ala care pe timp de noapte, cand ma intalnesc cu unu din sens opus, incetinesc … ca no’, sunt ala care pe timp de ploaie nu o calca precum bolovanu’. In ceea ce priveste partea practica cursantii vor invata corect urmatoarele aspecte: pozitia la volan, circulatia mainilor pe volan, franare cu si fara ABS, franare in conditii de aderenta neuniforma cu si fara ABS, evitarea obstacolelor, franare in viraj, simulator derapaj controlat, simulator hidraulic – subvirare, supravirare.

Cred ca este printre putinele concepte, de mare insemnatate, care efectiv, au fost uitate, puse pe’un raft, sub romanul Mizerabilii, scris de Victor Hugo, in alfabetul braille, de catre ambele parti ale baricadei …

Evident ca politia Romana, face tot felu’ de campanii de constientizare a publicului, gen Viteza ucide, o campanie binevenita de altfel, doar ca eu sunt suparat pe faptu’ ca nu se pune accent pe asta si in timpu’ scolarizarii, si in testele de obtinere a permisului de conducere.

Eu, sunt unu’ din soferii, (da, am facut in Alba scoala si tot in Alba am dat si examenu’ .. si da, era un singur semafor, si da, trecea o caruta la trei ore … trecem peste glumele astea?) care isi pune centura de siguranta si daca isi muta masina pe 100 de metri, sunt ala care pe timp de noapte, cand ma intalnesc cu unu din sens opus, incetinesc … ca no’, sunt ala care pe timp de ploaie nu o calca precum bolovanu’.

Cand am auzit de la Alina: ca daca vreau, si pot, am posibilitatea sa particip la un curs din cadru’ scolii de pilotaj, organizat de catre Napoca Rally Academy, am fost mai mult decat incantat, si am si dat LIKE 😀

Asa ca, va anunt inca de pe acum, sa nu ma sunati Sambata, 11 iunie, pentru ca, impreuna cu: Gabriel Aldea, Vlad Cucu, Adi Hadean, Radu Bazavan, Dragos Mone, Lorand Minyo, Gabriel Oana, Oltea Zambori si Razvan Baciu vom face parte dintr’o clasa distinsa .. si anume, vom fi cei mai emineti elevi!

Ca si idee, o sa fie si o parte practica (sincer daca nu era, nu ma inscriam la acest curs), si am sa va citez in ce consta:

In ceea ce priveste partea practica cursantii vor invata corect urmatoarele aspecte: pozitia la volan, circulatia mainilor pe volan, franare cu si fara ABS, franare in conditii de aderenta neuniforma cu si fara ABS, evitarea obstacolelor, franare in viraj, simulator derapaj controlat, simulator hidraulic – subvirare, supravirare.

Astfel, pot sa zic si eu: ieeeeeeeeeeeeeeee, o sa fac drifturi, ieeeeeeee o sa fac derapaje controlate, ieeeeeeeeeeee! … si totul sub supravegherea profesionistiilor!


8 comments
  1. Am facut si eu cursul, atat on-road cat si off-road, cand eram la Bechtel. Super! O sa inveti chestii faine si utile.
    Al nostru s-a numit defensive driving techniques, on-road and off-road.
    Prima regula: condu cu 10 km/h sub limita afisata pe orice drum public/nepublic … [nu prea mai suna a fun asa-i? :)]

  2. Viteza nu ucide ci oprirea brusca. De fapt, prostia ucide, ca daca esti prost mergi ca prostu’ si nu stii sa conduci, ca eseti prost, si omori.
    Sa se refaca campania, va rog!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

U Mobitelco BT aduce cupa’n Cluj

Next Post

Cinci motive sa pleci!

Related Posts