fbpx
Asaftei Dragos, zbor peste Transilvania, Cluj-Napoca

Clujenii sunt… răi?!?

În ultima perioadă în bula mea s-a perindat din ce în ce mai des ideea că în Cluj-Napoca curge miere pe garduri, că e un oraș în care trăiesc doar elitele societății și că aici, odată ce te-ai mutat, ai atins Nirvana.

Ideea asta mi-a fost expusă de extrem de multă lume care vede Clujul de afară… de oameni din București în general, pentru că bula mea e mai mult prin zona asta a țării.

Oamenii care apucă să atingă puțin din această stare de beatitudine pe care ți-o dă Clujul, odată ce te-ai mutat în el, încep să-și schimbe unghiul, perspectiva și unii dintre ei își ajustează puțin părerea despre oraș și oameni. Ceea ce e și normal.

Am lucrat în vânzări aproxiamtiv 10 ani, cred că în ultimii 3-4 ani ai acelei perioade minunate am refuzat să mai vând în Cluj. Nu din cauză că sunt(em) înceți, ci din cauză că nu primeam un răspuns clar, din cauză că mă țineau blocat. Nu am dat și nu dau nici acum vina pe ei, doar am decis că pentru mine, financiar vorbind, era mai bine.

Ziele trecute m-am întâlnit cu un curier de la FAN (nu intrăm în discuția cu problemele pe care le au în Cluj) și din una în alta am ajuns la discuția oamenilor din Cluj, el fiind detașat de două săptămâni în Cluj. Omul lucrează de peste 10 ani în curierat, ultimii 7 ani fiind la FAN.

Discuția s-a concluzionat:

Oamenii din Cluj sunt… răi! În Cluj nu aș lucra nici împușcat curier, mi-aș alege o altă meserie, poate portar pe undeva, dar nicidecum curier.

Nouă ne place să ne lamentăm și să ne batem cu pumnul în piept că suntem cei mai cei, dar, din păcate și eu am spus-o de multe ori. Oamenii din Cluj sunt răi.

Poate că e timpul să schimbăm ceva la noi. Sau?


2 comments
  1. Oh da, sunt foarte de acord cu tine Dane, mai ales ca prin “rau” putem intelege multe, chiar si acel sentiment de autoplinatate orgolioasa si goala, iluzie fara nici o acoperire in realitatea realizarilor personale a celor ce se cred buricele pamantului doar pt. ca traiesc intr-o urbe…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

In/Out Photo Festival – Primul festival de fotografie documentară din România

Next Post

OVERNIGHT aduce la Cluj, din nou, pe FEDDE LE GRAND și TUJAMO

Related Posts

Comunitatea

in primu’ rand o comunitate, e definita prin ajutorul … ma rog, nu e cel mai potrivit cuvant, mai degraba, sprijinu’ pe care fiecare individ, il acorda comunitatii … da, pe vremea comunismului asta se dorea, prosperitatea societatii, indiferent deprosperitatea individuala … ma rog, aici nu e cazu’ de asa ceva, pentru ca, (cel putin in ultima perioada), am observat, ca foarte multi (din cercu’ meu cel putin), si’au lasat orgoliile de’o parte, si au pus mana la dezvoltarea comunitatii Clujene (cel putin)
citește mai mult