fbpx

In/Out Photo Festival – Primul festival de fotografie documentară din România

Primul festival de fotografie documentară din România are loc la Cluj-Napoca și pregătește la final de octombrie 10 zile de expoziții și proiecții speciale care prezintă prin intermediul fotografiei documentare și fotojurnalismului, România cu și fără stereotipuri.

In/Out Photo Festival, 27 octombrie – 6 noiembrie 2016

in_out-photo-festival

Festivalul va anima timp de 10 zile mai multe locații din Cluj-Napoca cu expoziții, seri de proiecții, dezbateri și evenimente speciale. Printre expozanți se numără fotografii Andrei Nacu, Bogdan Gîrbovan, Cosmin Bumbuţ, Ioana Cîrlig, Laura Pannack, Marin Raica, Marko Risović, Petruţ Călinescu, Tomas Bachot.

Prima ediție a festivalului In/Out are ca temă principală România și reprezentările ei în fotografia documentară, surprinsă atât de fotografi români, cât și de fotografi străini. Cât de atractive sunt stereotipurile românești pentru fotografi și nu numai, și ce rol are fotografia documentară, sunt doar câteva din întrebările pe care organizatorii și fotografii le supun dezbaterii.

Accesul publicului este liber la toate expozițiile și proiecțiile festivalului

Deși este un concept non-comercial, aparent rigid și necosmetizat, fotografia documentară este cea mai sinceră și autentică descriere a realității. Trecută doar prin filtrul subiectiv și empatic al fotografului, aceasta redă nedistorsionat povestea surprinsă prin intermediul aparatului.

 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vibraţii Transilvane

Next Post
Asaftei Dragos, zbor peste Transilvania, Cluj-Napoca

Clujenii sunt… răi?!?

Related Posts