fbpx

CJX continuă și în 2015

cjx2015

Am decis să ne implicăm în continuare în susținerea candidaturii orașului nostru iubit în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, iar împreună cu Gabriel am onoarea și plăcerea să anunțăm ediția cu numărul 2 a proiectului CJX.

Proiectul de anul trecut a fost unul extrem de solicitant, atât din punct de vedere financiar (ne-am depășit bugetul alocat, am luat și câteva amenzi), cât și din punct de vedere fizic (cu toate că am avut câteva ajutoare pe drum, am avut extrem de mult de lucru).

CJX 2014, pe scurt:

  • 4 călători pe traseu: Eu, Gabriel, Cristi Grindean și Vlad Chichișan.
  • >10.000 km cu mașina, trecând prin 16 țări & 16 orașe foste, actuale sau viitoare ECOC.
  • >90 de articole pe cjx.ro și am interacționat cu >100 de persoane care au semnat pancarda #clujulmerita
  • 24 apariții media (TV, online), 25 apariții pe bloguri și am luat locul 2 la Webstock.

Ediția din 2015 va face o primă legătură între 4 orașe din Grecia, urmând ca apoi să se dezvolte parteneriate oficiale între orașe (un aspect extrem de important în criteriile de jurizare). Traseul cuprinde orașe candidate din Grecia, foste și viitoare Capitale Culturale Europene, dar și Capitale de Tineret, ținând cont de titlul pe care îl poartă Clujul anul acesta. Concret, în perioada 29 iunie – 26 iulie vom vizita: Varna – Istanbul – Thessaloniki – Tripoli – Nafplio – Piraeus – Kavala – Plovdiv.

Echipa va fi completată de:

Împreună vom promova Clujul în Bulgaria, Turcia și Grecia. Ne vom întâlni cu reprezentanți oficiali, responsabili pentru candidatura orașului, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presă locală și bloggeri. Vrem să descoperim idei ce pot fi adaptate Clujului, să învățăm din ideile și greșelile lor, să descoperim alte proiecte și să oferim exemple de implicare activă în schimbarea orașului.

Mulțumim partenerilor care ne susțin în continuare:  Asociaţia “Cluj-Napoca – Capitală Culturală EuropeanăFederația SHARE,  TNT Romania și Orange Romania.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

#NuTrecePeLanga… 2

Next Post

Nu mă uita – o colecție neconvențională, unică în România

Related Posts