fbpx

Educația: cel mai important punct din agenda electorală

M-am decis, începând din acest an criteriul cel mai important în deciderea acordării votului o să fie educația.

Știu, e un punct pe agenda electorală neglijat de toată lumea pentru că e greu să-ți construiești o agendă politică pe mulți ani. E greu să atragi votanții cu planuri care vor avea efect peste câțiva zeci de ani. Probabil nu mai repede de 30 de ani.

Dar, dovada că această abordare este greșită, o avem acum, la 30 de ani de la revoluție. Vedem unde s-a ajuns din cauza minimalizării programei școlare. Cred că răspunsul la orice, dar absolut orice, stă în educația pe care cetățenii o au.

De la ”înghițirea” știrilor false până la acceptarea ca fiind ceva normal violența domestică și / sau abuzurile de gen. De la ocuparea funcțiilor de conducere până la alegerea reprezentanțiilor noștri. De la empatie până la rezolvarea unui conflict.

Totul, dar absolut totul, din punctul meu de vedere, ține de educație!

Și cred, cu tărie, că e de datoria guvernanților să gândească dezvoltarea țării pe termen lung. Să terminăm cu viziunea pe 4 ani. Nu ajungem niciunde așa. Iar ei, cei care vor voturile noastre, nu se se vor schimba dacă noi nu le cerem acest lucru. Ca să-l citez pe Constantinescu (?): Cheia e la tine!

Singura schimbare pe care o putem face, cu adevărat și cu un impact real, este cea prin educare. Indifernt că vorbim de consum responsabil, acceptarea aproapelui așa cum e el sau dezvoltare economică durabilă, se poate face doar prin educare.

Suntem, de multe ori, bulversați de ce se întâmplă, nu doar în România, ci la nivel mondial. Cum se poate ca în anul 2020 să mai avem rasism, discriminare sau cum e posibil ca oamenii să moară de foame? Cum e posibil să vedem abuzuri împotriva animalelor? Cum e posibil ca, în continuare, să ni se pară normal ca prin violență fizică și verbală să preluăm controlul asupra unor bunuri, de orice fel? Cum?

Suntem, totuși, în anul 2020!


2 comments
  1. Educatia este foarte importanta, aceasta formeaza omul de maine. Copii trebuie sa invete in conditii improprii sau sa se adapteze astfel incat in conditiile existente sa reuseasca sa invete. Desi ai fi tentat sa spui ca ,,asa ceva se intampla numai in Romania” adevarul este ca se intampla peste tot, unde este si saracie. In lupta politica pentru suprematie si pentru a avea cat mai multi bani, copii sunt singurii care au de suferit. Iar schimbare nu o sa fie pana in momentul in care fiecare dintre noi va renunta la a fi egoist si sa se gandeasca si la persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

TIFF revine între 31 iulie și 9 august 2020!

Next Post

Taxă COVID-19

Related Posts