fbpx

Cină La Cuptor Sibiu. Din Cluj.

Mi-am dat seama că distanțele nu mai sunt ce au fost odată. Acum, spre exemplu, nu mi se mai pare de neimaginat să merg din Cluj până-n Sibiu să iau cina.

E drept că înainte de a avea autostradă, mă gândeam de două ori. Dar și atunci făceam acest pas. Nu zic că e ușor, dar realist nici greu nu e. Adică pe vremea când am stat în București (nu am stat mult, trei săptămâni doar, să mergem cu mașina 45 de minute până la un restaurant era ceva firesc).

Drept urmare, când mi-a zis Buburuza să mergem să luăm cina la restaurantul La Cuptor din Sibiu, am început să caut cazare.

Booking.com

Restaurantul este pe strada 9 Mai la numărul 7… așa că am căutat cazare cât mai aproape. Am găsit la un preț foarte bun, la numărul 9. Era discount de 50% pe Booking, așa că am luat. Mai aproape găsesc doar dacă dorm la ei pe terasă.

Dolce farniente

Am zis că dacă tot mergem două ore cu mașina pentru cină, să o transformăm într-o escapadă în adevăratul sens al cuvântului. Așa că înainte de cină am mers la localul nostru favorit din Sibiu de vin, Wine Not?, și am băut un pahar înainte de a merge să mâncăm.

Cină la restaurant La Cuptor Sibiu

Aveam rezervare la ora 19:00, dar pentru că ne-am mișcat bine din Cluj, cu tot cu vinul băut înainte, eram pregătiți de cină la ora 18:30. Drept urmare ne-am pornit către La Cuptor ca să luăm cina ca-n concediu.

Știți cum iau cina italienii? Stau 5-6 ore la masă, povestesc, mănâncă, beau, se veselesc. Asta încercăm și noi să facem. Nu reușim de fiecare dacă, dar de câte ori suntem în escapadă, reușim. Și am reușit și acum.

Am început la ora 18:30 și am plecat pe la doișpe și ceva.

Meniu

Nu mâncăm noi mult, dar de câte ori venim aici (și acum, la ultima vizită, am aflat că venim din anul în care s-au deschis) mâncăm. Pentru că suntem pofticioși, pentru că știm că mâncare e foarte bună, pentru că este restaurantul nostru favorit din România.

  • amuse bouche: Scoici saint jacques în crustă de cataif.
  • aperitiv: Măduvă cu sare Maldon și felii crocante de pâine.
  • fel principal:
    • Midii Bretania în vin și pâine cu maia prăjită.
    • Midii exotic / sos de cocos cu șofran / ardei copt / lime /ardei iute / pâine cu maia.
  • desert: Gomboți de prune (încă nu erau în meniu, dar intră).
  • băuturi:
    • 3 sticle de alb de Petro Vaselo
    • sticle de apă plată
    • sticle de apă minerală
    • 4 cafele
    • 1 vișinată

În continuare Iulian rămâne cel mai bun ospătar din lume. E drept, mergând de atâta timp, ne-am împrietenit… la modul că am făcut și schimb de numere de telefon. Dar, cu toate astea, am primit extrem de mult feedback de la prieteni care au mers la recomandarea noastră să mânânce La Cuptor că Iulian ar trebui să își deschidă o firmă de instruire personal HoReCa.

Altfel, despre restaurantul La Cuptor din Sibiu am mai scris aici.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Acces la Jazz in the Park Festival 2024

Related Posts