fbpx

Cersetorii de azi, milionari de maine

Dupa juma de ora, multumiti de noi si fapta noastra, impacati in suflet, si incarcati cu energie pozitiva, purcedem spre alte meleaguri … dupa inca juma de ora, ne decidem sa intram intr’o alimentara … pentru a intra in posesia pachetului de tigari … winston light zece. In magazin, in fata noastra, trei studenti amarati, isi cumparau un pachet de Lucky Strike – cel mai scump pachet de tigari din magazin, la vremea actuala … Sa nu ii bagi in pisicii maimii lor de elefanti? … din acea zi, nu am mai dat nimic la nici un cersator … cand vin plozi din aia de pana in 12 ani, sa imi ceara bani, cand eu sunt la terasa si imi beau cafeaua, nici nu apuca sa isi spuna povestea, ca incep eu: imi daaaaai si mie doi leeeeei??? … si o continui asa pana pleaca de la masa (ori coptilu’, ori cine ii cu mine la masa)

Anu’ intai de facultate, om mai credul decat o privighetoare’n calduri, ies si eu ca tot studentu’, in centru’ orasului universitar, la coada calului, ca sa iau pulsu’ natiunii

Matei Corvin - coada calului

In buzunar, avem fix zece mii, cat pentru un pachet de tigari, winston light, din ala de 10, colegu’ de suferinta, Glg, la fel, cu zecemii in buzunar … la coada calului, trei studenti, amarati, cantau la o chitara si strangeau bani in palarie … luam decizia sa le dam zece mii … ca oricum ii seara, si mai aveam inca tigari.

Dupa juma de ora, multumiti de noi si fapta noastra, impacati in suflet, si incarcati cu energie pozitiva, purcedem spre alte meleaguri … dupa inca juma de ora, ne decidem sa intram intr’o alimentara … pentru a intra in posesia pachetului de tigari … winston light zece. In magazin, in fata noastra, trei studenti amarati, isi cumparau un pachet de Lucky Strike – cel mai scump pachet de tigari din magazin, la vremea respectiva …

Sa nu ii bagi in pisicii mamii lor de elefanti? … din acea zi, nu am mai dat nimic la nici un cersetor … cand vin plozi din aia de pana in 12 ani, sa imi ceara bani, cand eu sunt la terasa si imi beau cafeaua, nici nu apuca sa isi spuna povestea, ca incep eu: imi daaaaai si mie doi leeeeei??? … si o continui asa pana pleaca de la masa (ori coptilu’, ori cine ii cu mine la masa)

Voi dati bani la cersetori?


10 comments
 1. Eu nu dau bani cersetorilor. Deloc. Si daca insista incep sa fiu taran cu ei. Daca vreau sa ajut pe cineva, las mai multi bani tarancii care vinde in piata zarzavaturi crescute in gradina ei. Ea a muncit pentru legumele alea. Cersetorii nu.

 2. Sincer, la un om de care mi se rupe inima cand il vad foarte necajit si vai de el, ii dau 2,3 lei, dar nu la cei care stiu ca in secunda urmatoare se duc la magazin si cumpara tigari si bautura.

  In nu stiu ce tara, un cersetor in cativa ani de zile si-a facut foarte multi bani din cersit, iar acum are o vila luxoasa si o masina de iti pica plombele.

 3. Sub nicio formă, niciodată, indiferent de circumstanţe, nu dau bani la cerşetori. Deloc!
  Sunt în totalitate în asentimentul lui dragosmone.

  Pe vremea când mergeam des pe ruta Cluj Napoca – Iaşi, de la Ilva Mică încolo, se urcau ba cerşetorii din partea Corporaţiei Ortodoxe Române ca să ceară bani pentru încă o biserică (de parcă n-ar fi 20 de mii deja în ţara asta), ba cerşetori “cu handicap”.
  9 din 10 “handicapaţi” o luau la fugă, chiar şi dacă erau “paralizaţi” sau “cu picior lipsă”, conform poveştii lor. Cum? Mă ridicam şi-mi îndreptam piciorul către capul lor! N-apucam niciodată să-i lovesc că fugeau instant!
  Al 10-lea, deşi nu fugea, recunoştea că are certificat de handicap şi că primeşte 1100 de RON pe lună, atât cât spune legea 448/2006 (legea persoanelor cu dizabilităţi). Prin urmare, deşi-l credeam că e handicapat, nu-i dădeam nimic. Eu nu primeam 11 milioane să stau acasă, el da!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Una scurta de banci

Next Post

Nu conteaza marimea

Related Posts