fbpx

Cenghia Giulia: Experiența TEDx Eroilor – Mind the Gap

Guest post by Cenghia Giulia, câștigătoarea invitației TEDx Eroilor – Mind the Gap

Anul acesta mi-am propus să ies cât mai mult din zona mea de confort, să descopăr, să mă inspir, să caut să îmi reinventez gândurile, așa că TEDx Eroilor a fost următorul eveniment pe care l-am bifat, bineînțeles, alături de Ada.

Când lucrezi în domeniul creativ, îți spun sincer, că te trezești de multe ori în fața unui blocaj. Pur și simplu te oprești, iar cea mai mare provocare este modul în care tu reușești să treci peste.

Tema TEDx Eroilor a fost Mind The Gap, adică un subiect mai mult decât potrivit pentru ceea ce eu căutam să înțeleg. Diversitatea a fost, din punctul meu de vedere, un punct cheie al acestei ediții, căci am putut asimila diverse perspective asupra ideilor, provocărilor pe care invitații evenimentului le-au întâlnit, asupra limitelor, care dacă îți vine să crezi, pot fi depășite.

Acum vreau să îți povestesc puțin despre experiența mea în cadrul acestui eveniment și ce am învățat.

Mind The Gap. Fie că vorbim despre viața personală sau profesională, sunt sigură că și tu, și eu am întâlnit o mulțime de situații care ne blochează, iar kit-ul nostru în fața acestora este ”nu știu ce să fac”. Întocmai, ”mind the gap” este golul, iar aici depinde de tine dacă vrei să treci de cealaltă parte. Eu am înțeles acum că trebuie să îl conștientizez, să știu că e în regulă să fie acolo și să mă gândesc care sunt pașii pe care trebuie să îi fac.

Nu am reușit să ajung la toate sesiunile, însă unde am fost prezentă am luat câte ceva. Am învățat că nu trebuie să îți canalizezi toată energia asupra rezultatului pe care vrei să îl atingi. Uită-te atent și la pașii pe care trebuie să îi faci și la acțiunile pe care ți le propui pentru a ajunge acolo unde vrei. Pontus Stjernfeldt a fost unul dintre invitații care mi-a deschis ochii în acest sens, care a evidențiat faptul că de prea multe ori conturăm doar imaginea finală. Hai să încercăm să ne uităm la întreg procesul.

Am mai descoperit prin discursul lui Alexandru Ciubotariu sau prin momentul Mariei Răducanu că oamenii se exprimă diferit, prin cuvinte, artă, muzică și așa mai departe. Chiar dacă tu ai o anumită perspectivă potrivită ție, te rog să mă crezi că vei găsi inspirație în perspectiva altora, care chiar te poate ajuta să depășești acel GAP.

Tot timpul am căutat să înțeleg creativitatea, procesul care stă în spatele acestui concept. Unul dintre cele mai bune discursuri pe care le-am auzit până acum a fost cel al Tarei Skurtu, un poet care pur și simplu te inspiră. A vorbit despre creativitate, despre care ne-a povestit că este însuși GAP-ul. Wait. What? Creativitatea nu are o definiție, este procesul cu care străbați acel GAP pentru a ajunge unde vrei. Cu toții suntem creativi în felul nostru, iar dacă nu simți acest lucru încă, înseamnă că mai ai de descoperit lucruri despre tine și despre viziunea pe care o ai asupra lucrurilor. Atâta tot.

Și a mai zis ceva care mi-a rămas în minte ”Do you mind the GAP? You might find a whole world inside”. Să te gândești și tu puțin.

Ar mai fi câteva concluzii la care să tragem o linie. Acordă-ți permisiunea de a descoperi, de a eșua, de a trece prin procesul firesc. Descoperă-ți fricile și după, provoacă-le! Vezi ce se întâmplă. Pune-ți întrebarea: Care este cel mai rău lucru care mi se poate întâmpla?

Sper că te-am convins și pe tine că următoarea ediție TEDx Eroilor este de bifat.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Road Safety

“Vino și învață să salvezi vieți!”, la Road Safety Cluj-Napoca

Next Post
WineUP Fair in Transylvania

Gânduri euforice după WineUP Fair in Transylvania

Related Posts

Bobguyas

Conform promisiunii facute saptamana trecuta, revin cu reteta pentru susnumitu’ (respectiv susnumita), in ciuda faptului ca nu este…
citește mai mult