fbpx
Road Safety

“Vino și învață să salvezi vieți!”, la Road Safety Cluj-Napoca

Importanța cunoașterii tehnicilor de bază în acordarea primului ajutor este deosebit de importantă. La nivel național doar 2 din 10 români cunosc aceste măsuri.

Potrivit statisticii realizate de IPJ Cluj, anul trecut, pe raza judeţului Cluj s-au produs 422 accidente grave de circulaţiePrincipalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost:

  • viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum
  • traversarea neregulamentară a pietonilor
  • neacordarea de prioritate.

Indiferent de motivele pentru care se produc aceste accidente (nu vorbim de prevenirea lor, aici e o altă discuție), este extrem de important să știm ce avem voie să facem / ce e indicat să facem în cazul în care suntem marorii unor astfel de evenimente.

Sâmbătă, 12 mai 2018, părinții însoțiți de copiii lor și toți cei care vor să afle cum pot salva în caz de accident sunt așteptați în parcarea Vivo! Cluj-Napoca. Începând cu ora 12.00, aici va fi organizată o simulare de accident rutier și vor fi exemplificate tehnici de acordare a primului-ajutor pentru potențialele victime ale unui astfel de incident nedorit.

Evenimentul este organizat la Cluj-Napoca în cadrul Road-Safety – o campanie națională de informare și prevenție asupra pericolelor din trafic, derulată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România. Evenimentul se desfășoară pentru al doilea an consecutiv și are scopul de a învăța participanții cunostintele primare legate de acordarea primului ajutor în cazul producerii unui accident rutier.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
ncluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile

Învață-i să pescuiască!

Next Post

Cenghia Giulia: Experiența TEDx Eroilor – Mind the Gap

Related Posts