Ai ajuns în Cluj-Napoca și nu știi ce să faci până la ora la care vei intra în festival. Ei bine, dă-mi voie să-ți fac câteva recomandări.
Ziua 1 – Joi
După ce te cazezi, ieși în oraș să iei masa. Îți recomand să treci pragul oamenilor faini de la Gura Satului și Bistro 1568. Te vor introduce în spiritul transilvănean, așa cum se cuvine. De la grai, la mâncare, băutură și atmosferă.
La ora 16:00 se deschid porțile, deci nu o să ai foarte mult timp la dispoziție… într-un final, de aia ai venit, pentru UNTOLD.
Ziua 2 – Vineri
În funcție de cât ai stat noaptea, te trezești și mergi la un mic dejun – brunch. DOT, UOU și Visuin sunt alegeri foarte bune.
Nu zăbovi foarte mult, ziua e scurtă. De aici du-te la Salty Spa Someșeni, o să te ajute pentru ziua care urmează.
Înainte de a intra în festival, îți recomand să mănânci sănătos la Nativ (în ardelenește, mâncat sănătos este sinonim cu sățios). Și dacă tot ești acolo, bea și un vin. Nu de alta, dar au primit award of Excellence 2023 de la Wine Spectator
Ziua 3 – Sâmbătă
Mic dejun la Bruto, Naz sau Zama. De aici, fără să mai stai pe gânduri, mergi la Mesteceni. Maxim trei ore să stai, nu de alta, dar nu ai timp.
Înainte de a intra în festival mănâncă la Baracca (că e ultima zi în care o să mai funcționeze) sau Divino Porcello și bea un vin la Comtesse Du Barry.
Ziua 4 – Dumincă
Uită de micul dejun, pentru că e clar că ai nevoie de o ciorbă ca să te pui pe picioare pentru ultima zi de festival. Așa că du-te la Valahia, Bulgakov sau Garlic.
Te plimbi puțin prin oraș, mai mănânci o înghețată de la Finesse, mai te uiți la Cluj de pe cetățuie și a sosit momentul să mânânci înainte de a intra în festival. Îți recomand să bagi niște paste la Tortelli, ceva sushi de la Tokyo (ei au și în festival stand, dar îți dai seama că nu se compară cu experiența de la ei din restaurant) sau Dapino (risotto-ul cu fructe de mare e ce trebuie).
Localuri unde să bei un drink
Nu e un top, cât mai degrabă cum mi-au venit în minte: Sisters, Visuin, Finesse, Jaxx, Bardot și Studio 26.
Localuri unde îți mai recomand să mănânci
Din nou, fără o ordine anume, pe lângă ce am scris mai sus: Vibe Fusion, Italo’s și Maimuța Plângătoare.
Bonus
La Muzeul de Artă avem o expoziție faină, Necunoscutul cunoscut.
Vor fi expuse lucrări realizate de 13 artiști din România, reuniți în grupul de creație artistică Atelier Plus.
Lucrările selectate pentru expunere sunt elaborate în tehnici diverse, precum pictură, grafică, grafică digitală, fotografie, sculptură și poartă semnăturile artiștilor Adi Hunyadi, Amalia Archiudean, Ancuța Limboi Puștea, Andrada Lolu, Bogdan Vaida, Cristina Marian, Eunice Gall, Iulia Rad, Katalin Julia Hajdu, Liviu Mocan, Petru Leahu, Radu Feldiorean și Radu Pop.
Am uitat ceva? Spune-mi în comentarii.