fbpx

Calcul automat valori nutriționale – meniu restaurant

Ordinul nr. 201/2022 privind furnizarea de informaţii la comercializarea produselor finite / mâncărurilor furnizate de unităţile de restauraţie colective actualizat în 2023, dă bătăi extrem de mari industriei HoReCa.

Vă spun asta din prima linie. Ordinul îl găsiți aici, iar ghidul emis de ANPC nu este de mare ajutor. Cel mai amuzant mi s-a părut afirmația președintelui ANPC, referitoare la valoriile calorice (în sensul că nu avem niște norme după care să calculăm raportul caloric):

Nu trebuie să angajeze astăzi niciun specialist nutriționist pentru a stabili coeficientul caloric.

Trebuie să aibă amabilitatea să acceseze nu una, zeci, sute de pagini de internet în care introduci „roșie” și îți spune exact ce aport caloric are.

Adunarea tuturor acestor sume va da raportul caloric total al produsului respectiv

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Drept urmare am căutat o soluție practică pentru a ne conforma și noi la KIBO Cluj cu această cerință. După mai multe săpături, am găsit o aplicație online, care îți face pe baza rețetarului această listă.

dacă accesezi aplicația din linkul meu, primești discount 100 lei (aplicația costă 499 lei / an – număr nelimitat de rețete)

Nu spun să o folosiți. Spun că eu asta o folosesc. Pentru mine, din punct de vedere a costului (facem preparate noi săptămânal – deci avem multe rețete) și luând în calcul lejeritatea cu care primesc lista, raportul este unul câștigător.


2 comments
  1. Acest tip de măsură poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor în ceea ce privește alimentația sănătoasă și poate contribui la combaterea obezității și a altor probleme legate de nutriție.

  2. Lege fără sens. Așa m-am săturat să primesc legi fără nici un fel de consultare sau logică. Nu despre calorii este ieșitul în oraș.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Un nou val de artiști la UNTOLD 2023

Next Post

Line-up complet pentru Electric Castle 2023

Related Posts

Comedy Cluj – va recomand filme

Dupa cum bine stiti, sunt blogger oficial la festivalul Comedy Cluj. Asa ca, pe perioada festivalului, mi’am propus sa va recomand filme pe care sa le vedeti. In fiecare zi, am sa va fac o recomandare, pentru ziua urmatoare …
citește mai mult