fbpx

C.O.R.

Inainte de a intra in miezul problemei, vreau sa va spun un fapt, dovedit in urma unui studiu, relizat de, cine altcineva decat, ceva cercetatori englezi (voi ati observat cat de plictisiti sunt engelzii? … ei sunt singurii care pot sa faca cercetari absurde…), conform caruia, singurul motiv pentru care omenirea a evoluat, e simplul fapt ca suntem cele mai lenese/comode vietuitoare ale pamantului!

beach house

Ok, deci sa nu ne mai ascundem dupa deget, si sa ne laudam cu fraze de genul: “Asa de muncitor e copilu’ meu!” – parinti! fiti sinceri cu voi, si recunoasteti, ca progenitura e muncitoare cu un ascop anume (poate vrea sa isi cumpere ceva etnobotanic, sau o masinuta) … la fel si noi, lucram ca boii un an de zile, ca sa putem sa stam 10 zile cu dosu’ la soare…

Bun, si ca si oameni ai muncii ce suntem, alesii au inventat C.O.R.-ul, sau altfel spus Clasificarea Ocupatiilor din Romania, revizuit in 2009 si adnotat … astfel am ajuns sa avem clasificari si incadrarii a functiilor, de la director pana la mulgator de vaci! Sincer, mie mi se pare muuuult prea stufosa (si oricum nu iti spune exact ce faci) aceasta clasificare, si prin urmare, propun una mai simpla, dar extrem de intuitiva si cu o aplicabilitate imediata si directa.

1. Sef – cred ca e destul de sugestiv, sefu’ e sefu’, e ala care nu are prea mare habar de ce se intampla in firma, dar toata lumea lasa capu’ in jos cand il vede si il saluta cu saru’ mana’ (el e tata lor, pe el nici DNA-ul nu il poate lua la intrebari!)

2. Sefut – e imediat sub sef, are aceleasi atributii, doar ca nu se bucura de privilegiile sefului … oricum, om mare si el … singurul care il poate lua la bani marunti e sefu’

3. Fututi – astia, sunt cei care iau anumite decizii in institutie, ei gandesc un plan de afaceri, dar daca ceva nu iese bine sunt luati in suturi de catre sef si sefuti (a se intelege, sef e numai unu, sefuti…pot sa fie pana la maxim 3, in functie de numarul de angajati)

4. Rasfututi – similar cu sefutu’ fata de sef, doar ca sunt plesniti si de catre fututii, mare lucru nu fac in minus fata de fututi, dar nu se bucura de privilegiile acestora.

5. Pulimea – cred ca e de la sine inteles cine face parte din aceasta clasa…. toata prostimea, clasa muncitoare, care efectiv lucreaza, cei care fac “treaba sa mearga” – aia care beau seara bere si fac concurus’ ala cu cine stie mai multi sfinti … Binenteles ca acestia fiind euglena verde a clasei muncitoare sunt luati la intrebari de catre celelalte 4 clase, in ordine inversa!

In cazul in care unele cuvinte din aceasta clasificare vi se par ofensatoare…nu va luati de mine ca nu eu le-am inventat 😀


7 comments
  1. Cu tot ca e atat de stufos, tot nu reusesc sa gasesc anumite functii in el. Supervizor, de exemplu, lipseste, ori noi avem asa ceva in firma. A trebuit sa recurgem la o alta denumire din COR si a iesit “Sef serviciu comert cu ridicata si amanuntul”. Ia incearca sa scrii in cartea de munca a omului tot rahatul ala de denumire.
    .-= FB Ronnie´s last blog ..Un Fan Stargate Atlantis cu Bani =-.

  2. roxy nu am inteles subtilitatea ta…
    Mircea, nu e chiar asa, pentru ca pizdimea mai mult ca sigur ca va ocupa ceva scaun din randul sefutilor … restul, care nu sunt la fel de pizdoase, se vor incadra la pulime… nu facem discriminari sexuale 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Soferu’ si locu’ de parcare…

Next Post

Goana dupa castig …

Related Posts