fbpx
Dan Ciulea photo by Rareș Ion

Barba. Întreținerea ei

În primul și-n primul rând vreau să vă spun că eu am o barbă din aia sârmoasă. Știți părul ăla pe care nu se prinde apa?

Știți spray-urile alea pe care le dai pe papuci, corturi, haine bla bla, astfel încât să nu se ude? Se strâng picurii de apă pe material, dar nu intră în el? Ei bine cred că mi s-a luat o mostră din barbă și așa le-au inventat.

Pe lângă asta e și extrem de tare. Adică dacă nu mi-o dau cu tot felul de chestii, sunt un soi de perie abrazivă. Bărbierul meu nu mai poate să-și ascută foarfecele, ar trebui să-și cumpere câte un set după fiecare tuns.

Asta așa, ca să înțelegeți tipul de barbă, pentru că nu-i așa, când te gândești la barbă și întreținerea ei trebuie să iei în calcul caracteristicile ei.

Recapitulăm: dacă e să-mi caracteziez firul bărbii printr-un singur cuvânt acesta este, cred, sârmos.

Personal nu am considerat niciodată părul de pe scalp ca fiind o podoabă, în schimb de barbă am avut întotdeauna grijă. Grijă cu ce mă spăl, grijă ce mască, balsam, ulei folosesc, grijă unde mă tund.

Șampon

Pentru că am încredere maximă-n Buburuza mea, îi folosesc cu succes șamponul ei de păr. Cel mai bun, cu efectul cel mai mare asupra părului meu sârmos, îl are șamponul pentru păr vopsit (cred că are mai multe vitamine și alte nebunii pentru a hrăni părul degradat de vopseaua de păr și / sau întreg procesul de vopsire.

Momentan folosesc ceva de la L’Oréal, gama profesională. Nu m-am străflocat să țin minte produsul pentru că sincer să fiu nu-l consider chiar așa de important. Adică e, dar simt că masca și uleiul de păr sunt mult mai importante. Pentru mine cel puțin.

Mască

Băi asta cred că e cea mai importantă chestie. În sensul că dacă nu mă dau zilnic, mi se transformă barba-n sârmă ghimpată. 

Am descoperit la Buburuza cea mai bună mască pentru barba mea: Nioxin. Am folosit-o cu succes în Grecia, după fiecare baie în mare.

Știți și voi ce înseamnă sarea din apa de mare pe păr. Sârma ghimpată practic e puțin spus, dacă-i spun perie de sârmă simt că nu exprim suficient… ați prins ideea. Asta a fost și este cea mai bună mască pentru barba mea.

Ulei

Revival Lino Oil Drops e uleiul de zi cu zi pe care-l folosesc. Bine, nu-l folosesc chiar zilnic, dar ăsta e uleiul de barbă pe care mi l-a recomandat bărbierul. E bun, își face treaba, e ieftinuț (în comparație cu ce găsești pe piața uleiurilor pentru barbă, e chiar ieftin), singura chestie care nu-mi place neapărat foarte tare e că îmi face barba să strălucească. Vara, în soare, e delir.

YUKA Distinguished Beard Oil este uleiul de barbă pe care-l folosesc duminica, din Paști în Crăciun. Ați prins voi ideea, când e un moment special. Atunci când îmi iau și hainele de duminică. Îmi place extrem de mult cum îmi face barba să se simtă, are un parfum foarte fain și nici nu strălucește așa tare în soare.

Pieptănat

De șapte miliarde de ori pe zi. La duș cu șampon, cu masca, când o usuc (barbă, băi!), când mă dau cu ulei. Când sunt ieșit de acasă (încă nu am ajuns la performanța să port pieptenele cu mine) și nu am cu ce, folosesc primul piaptăn: mâna. 

Bine, poate e și un tic nervos, dar îmi bag mâna prin barbă cu scopul de a o descâlci. Doamne feri ce se întâmplă dacă nu mă piaptăn zilnic. Doamne feri!

Voi? Voi ce folosiți?

Featured Image: Rareș Ion


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Lacrimosa

Lacrimosa – concert de operă în Cimitirul Central din Cluj

Next Post
simfonia iubirii

Simfonia iubirii | Concert simfonic despre trăiri și emoții

Related Posts