fbpx
AstraZeneca

AstraZeneca: după vaccin

M-am vaccinat cu AstraZeneca fix cu o zi înainte să înceapă toată nebunia mediatică legată de reacțiile adverse, retragerea de pe piață a unor anumite loturi și oprirea din vaccinarea populației în anumite țări. Practic azi m-am vaccinat, a venit noaptea cu reacții adverse și știrile alarmiste dimineața.

Drept urmare, primul lucru pe care l-am făcut, chiar dacă avusesem o noapte de nesomn cu febră de 40°C, a fost să încerc să mă detașez de Era COVID-19 în care trăim și care, din păcate, ne modelează gândirea. Nu zic că a fost ușor, zic că am realizat că asta trebuie să fac de acum în colo: să mă detașez de COVID și să îmi imaginez cum aș gândi o situație în 2018, spre exemplu.

*Scriu acest articol nu pentru a vă convinge de ceva. Doar vreau să vă expun experiența pe care eu am avut-o la prima doză de vaccin astfel încât, poate, vă ajut să luați o decizie informată și asumată. Am fost la vaccin împreună cu Paul, el nu a avut nici cea mai mică reacție.

Reacții adverse după vaccinarea cu AstraZeneca

Prima reacție pe care am avut-o a fost undeva la 4 ore de la vaccinare. Am început să-mi simt ”ochii grei”. Am pus-o pe seama oboselii. Apoi, la alte câteva ore distanță am început să am mici frisoane și să-mi ”simt” carnea pe oase. Nimic grav, pur și simplu o conștiență.

Noaptea am avut insomnie (ulterior am citit că este una din reacțiile pe care poate să ți le dea vaccinul), episoade de febră care a ajuns până la 40°C și transpirații. Mi-am schimbat de trei ori hainele în noapte aia.

Toată noaptea am luat doar un paracetamol, pentru că nu sunt adeptul medicamentelor. Prefer să las corpul să lupte singur, să își dezvolte anticorpii. Am mai făcut o frecție cu spirt, ca să ajut transpirația și aia a fost. Pe la un 5 jumate am adormit.

A 2-a zi, m-am trezit în plin can-can mediatic legat de AstraZeneca. Atunci am decis că nu am puterea necesară să lupt și cu ”scandalul” și cu reacțiile adverse. Așa că am zis, în sinea mea, că suntem în 2018 și am făcut un vaccin simplu, antigripal și astea sunt reacțiile pe care le am.

Drept urmare am mâncat o supă de pui, niște portocale, am mai băut un ceai cu miere și ghimbir. Iar la amiazi, pentru că febra nu scădea sub 38°C am luat un algocalmin. Mi-a scăzut la 35°C și apoi s-a stabilizat.

Ziua aia m-am mai simțit obosit, dar în următoarea zi am fost ca nou. Poți să zici că mi-am dat un hard reset.


1 comment
  1. Exact aşa a păţit şi soţul meu, s-a vaccinat cu o zi înaintea nebuniei mediatice. Însă, nu a avut niciun fel de simptom, în afară de o durere surdă a locului unde a fost injectat. Eu m-am vaccinat cu Pfizer şi m-au durut braţul, şalele şi piciorul, a fost cam nasol. Însă a trecut. Aşteptăm rapelul :)))) Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Mutarea evenimentelor în mediul online nu este considerată o soluție

Next Post
Let's cook together - team building online, interactiv.

Let’s cook together

Related Posts