fbpx

Around the world delicacies @ Marco Polo restaurant DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza‎

Cred cu tărie că expunerea la cât mai multe experiențe culinare este cheia spre educarea, nu doar a papilellor gustative, ci a mea, ca individ conectat în societatea secolului în care trăiesc.

Drept urmare am participat cu entuziasm la lansarea noului meniu de la restaurantul Marco Polo al hotelului DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza‎, cu inima deschisă și mintea pregătită ca un burete să acumuleze cât mai multă informație. Pentru că e prima cină la care am participat și are ca temă food and champagne pairing.

Tartar de ton asociat cu Carassia Blanc de Blancs

Ton, avocado, icre de somon, ardei iute, ardei capia, lămie și coriandru au fost vedetele pe care le-am ”uns” pe pânie în timp ce în cealată mână (am avut minim 3 mâini) țineam tacticos paharul de Carasia Blanc de Blancs.

Lili zice că eu sunt subiectiv când vine vorba de tartar, pentru că e un preparat care-mi place foarte mult, iar tartarul de ton e unul din preparatele mele favorite. Dar nu e așa, pentru că sunt pretențios când vine vorba de tartar, nu mănânc orice. Iar ăsta de la Marco Polo e un preparat care mă face să mă întorc la ei.

Ravioli cu ciuperci și trufe asociat cu Taittinger Reserve Brut

Eu v-am spus că cele mai bune paste din Cluj le-am mâncat la Tortelli, dar jur că ravioli ăștia au fost cei mai refresh (da, sună extrem de ciudat, dar așa a fost) ravioli pe care i-am gustat vreodată.

Umplutura de ciuperci, trufe (mie îmi plac trufele, dar le evit în general pentru că sunt extrem de intense la gust și nu vreau să-mi acopere restul gusturilor… aici nu a fost cazul, s-au simțit exact cât trebuiau să se simtă), parmezan, unt și salvie au făcut ca acești ravioli să fie unii memorabili pentru mine și Buburuza.

Mușchi de vită cu piure de mazăre și sos morilles asociat cu Carassia Rose Brut

Dacă-mi place ceva la mușchiulețul de vită, e să fie în sânge și în același timp să mi se topească-n gură. Sunt convins că nu orice vită poate să fie făcută așa cum a fost pregătită vita de Angus cu sos morilles și piure-ul de mazăre.

Sincer vă spun că nu m-am gândit niciodată să trec pragul unui restaurant din cadrul vreunui hotelul, pentru că de fiecare dată l-am asociat cu un local destinat turiștilor sau corporatiștilor (în general în hoteluri au loc multe evenimente corporate).

Moelleux au chocolat asociat cu Taittinger Nocturne

Nu am poză la preparat, că… viața. Dar pot să vă spun că nu a fost unul dintre deserturile mele preferate. A fost făcut din ciocolată, făină de migdale și sorbeto, dar nu m-a dat pe spate. Poate din cauză că restul a fost la superlativ, un produs bun, dar care nu e wow, nu te mai entuziasmează.

Presupun că și asta face parte din procesul de educare. Cine știe. Om trăi și om vedea.

Mă bucur că am decis să merg la această cină, eveniment gastronomic, această asociere de mâncare și șampanie pentru că am descoperit un loc corect din punct de vedere culinar. Meniul pentru o persoană a costat 119 lei și a cuprins: starter, două feluri principale, desert, vin, șampanie și apă.

Eu zic să-i urmăriți pe oameni de la restaurantul Marco Polo, mă rog, DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza‎, pentru că organizează evenimente culinare interesante și cine știe ce vă face cu ochiul.

DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza‎
Strada Sindicatelor 9-13, Cluj-Napoca
Facebook | Instagra | Website


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Frăția Bacilor Ardeleni

Frăția Bacilor Ardeleni se lansează la Cluj

Next Post
Valea Ascunsa - vin de teaca

Incursiune în Lechința, Valea Ascunsă – Teaca

Related Posts