fbpx

Adevaru’ te va elibera

Eram in anul II de faculta, o zi inainte de examen, io’ si inca 3 colegi, ne-am dat intalnire la fumoaru’ de pe coridoru’ parterului caminului III din observator, la orele 19, ca sa invatam impreuna!

Ca orice repriza de ingrasat porcu’ in ajunu’ Craciunului, nici invatatu’ dinaintea examenului, nu poate sa inceapa decat dupa ce faci o cafea strong, pe care sa o bei langa 10-15 tigari, in timp ce te joci mirificele jocuri de societate gen: filcau, septica romaneasca, saisase (66) … no bun, si in una din pauzele de la joc (ca no, te doare curu de atata stat pa bancile alea de la fumoar), un coleg s’o dus in camera, sa aduca cursurile …sa nu uitam de ce ne stransesem la fumoar … in fine, dupa doua ceasuri, realizam si noi, ca Misu, susnumitu’ coleg, nu mai venea … me’m dupa el, si surpriza … omu’, reusise sa intre pe ftp-ul unuia din caminu VII (aia din VII erau studenti la calculatoare)…

Surpriza mare ma, noi, cu compuri de ultima generatie, aveam HDD-uri de 30GB (da da, de 30!), si colegu asta a nost, o gasit la ala, nu mai putin de 120 de GB de filme deocheate! 120!!!!!!!! Ne-am simtit obligati sa vizualizam, macar pe sarite, toata colectia de filme….

A 2-a zi la examen (nu dormisem nici o secunda nici unu), cu ochii bulbucati, stateam pe coridor cu tigara si cafeaua’n mana (pa vremea aia se fuma oriunde!) … vine profu’, ne vede distrusi, si ne intreaba ca ce’I cu noi …. no amu’I atunci … ce draq sa’I raspund, ca se uita insistent la mine (stia ca is de la munte, si ca nu stiu sa mint) … io’, cu urechile arzand, si rosu pana’n varfu dejetelor de la picioare, zic:

– Domn profesor … sincer sa fiu, nu am dormit tata noaptea .. nici unu din noi patru … ne’am intalnit aseara la oar septe sa invatam…am beut o cafea scurta (cafeaua o fo’ scurta…numa ca o durat mult)

-Ba ma lasi! sa nu ma minti, ca nu te primesc in examen!

-Nu, nu, se poate domn profesor, no’ si dupa cafeaua asta, am mai dat un septic … si la un moment dat… am dat peste un ftp … cu…. 120 de GB de filme

-Oaaa 120?

– ia, ia … filme din alea… no’ … stiti d-voastra!

-ba! si v-ati uitat la tate?…la tate ma?

-la tate domn, profesor…ii drept ca la final ne-am cam plictisit si am sarit peste una –alta…da tate le-am vazut!

-ba, daca imi faceti un CD cu 3-4 filme aveti 5

-Misule, ia un taxi, du-te fa CD, si adu-l la domn profesor!

True story, in tomna am fost la marire…


6 comments
 1. Nu puteam sa nu comment…
  Nu am mai ras de mult, asa incat, un post binevenit.
  “-La tati?
  -La tati, dom’ profesor!” . Cu diacriticul de rigoare.
  :))

  Trec anii, dar unele amintiri raman.
  Fain.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Florin Manea – medic la ananghie

Next Post

Romania sub asediu!

Related Posts