fbpx

Romania sub asediu!

Daca te uiti putin in trecut, sa vezi cum au avut loc marile cuceriri, vei observa, ca se incepea cu o anumita regiune … regiune strategica din punct de vedere cel putin geografic, daca nu cultural, si aceasta regiune, incepea in a fi cucerita prin cucerirea a cat mai multor asezari.

Mergand mai departe pe aceasta gandire, primu’ lucru’ pe care il faci, cand vrei sa cuceresti, e sa ii rupi caile de acces …sa nu poata sa vina ajutoare … nu are drumuri pe unde sa intre rambo … asta e … capitulam.

No’, si, daca ii sa te uiti la Cluj numa … numa uita-te la caile de acces care iti calauzesc pasii afara din Cluj (prin pasi inteleg rotiile masinilor), o sa observi cu stupoare ca aceste cai de acces sunt bombardate … cratere din cratere … e o adevarata peripetie sa te incumeti a iesii din Cluj.

Singura iesire, cat de cat accesibila, e aia spre Oradea … da, nu’i mare lucru, ca oricum intrarea in Oradea dinspre Cluj ii bombardata … deci… tat un drac ii.

Ieri am fost pana la Satu Mare …bai, drumu’ o fost facut bestial, acum 2 ani daca nu ma insel, era .. vorba aia ca’n palma … amu’, pe langa ca nu o fo’ dezapazit (clar, inca un indiciu a asediului asupra noastra), erau cratere capcana … te imbie la o viteza legala (plus cativa zeci de KM … cat sa nu iti ia carnetu’ … in caz ca’) si hop, sare crateru’ din tufis!

Deci, nu pot decat sa concluzionez ca Romania e sub asediu! …


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

11 Responses

 1. Sa vezi ce frumos e drumul spre Baia Mare. Daca ajungi la destinatie fata probleme, o sa te consideri norocos.

 2. Dan Ciulea says:

  asdar am dreptate… suntem sub asediu!

 3. TVdece says:

  Io zic ca e peste asediu, ca Romaniei ii place deasupra.

 4. Dan Ciulea says:

  @TVdece: sub, peste, printre…oricum ar fi…tat noi o luam sus!

 5. iulia says:

  Pe noi nu ne vrea nimeni 🙁 (daca e sa ma iau dupa teoria ta)

 6. Adriana says:

  In cazul asta noi suntem “marii cuceritori”… 😛

 7. Dan Ciulea says:

  nu Adriana, noi suntem victime colaterale…. :-))

 8. io says:

  despre ce ii vorba?

 9. daniel rus says:

  eu fac drumul Cluj – Zalau destul de des si nu prea pot sa ma plang de el. acuma in doua saptamani nu stiu cat s-a putut strica, dar pana acum era decent. ca nu e bun in Zalau si ti se zgaltaie masina, este alta poveste. dar dup ce iesi din Cluj, pana in Zalau e ok
  oricum….sunt curios la urmatorul drum spre casa sa vad cum se prezinta

 10. coolnewz says:

  pai io zic sa dezgropam niste romani din aia de la Roma sa ne construiasca o Via Appia din blocuri de piatra, macar o sa fie denivelata da’ o sa tine citeva sute de ani …

 1. January 28, 2011

  […] This post was mentioned on Twitter by Dragos Mone and Marian Hurducas, Dan Ciulea. Dan Ciulea said: Romania sub asediu! http://goo.gl/fb/iLEjO […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.