fbpx

Am pierdut eu stirea aia… ?

Cumva, fara voia mea, am ajuns, tangential, sa aflu’ de o situatie… de-am pulea!

Un angajat al unei firme a vorbit cu unu din clientii firmei, pe la spatele angajatorului, negociandu-si un job la clientul respectiv… sau poate a fost inversa situatia, nu stiu cine a pornit negocierea… oricum mi se pare irelevanta.

Hai sa simplificam putin povestea. Avem asa… sa zicem o firma de curatenie un angajat si un client. Angajatul si clientul se vorbesc intre ei pe la spatele angajatorului si decid sa scoata din ecuatie firma de curatenie.

Nimic anormal, la o prima privire… o sa ziceti ca toti vor o viata mai buna. Inclusiv cel caruia i se face curatenie acasa. Trecem peste faptul ca cei trei erau prieteni si ca in primul rand nu faci asa ceva unor prieteni. Trecem peste faptul ca nici unul din cei doi nu au avut demintatea sa vorbeasca cu al 3-lea, ci au facut tot felu de planuri copilaresti, referitoare la cum sa-i spuna. Trecem peste toate, si incadram actiunea la “acceptabil in zilele noastre” (cu toate ca pe mine ma depaseste chestia asta).

Dar cand cei doi (sau doar unul dintre ei, mie unu mi se pare irelevanta aceasta informatie) decide ca e o idee buna sa isi trimita cateva “carpe” din firma de curatenie, inainte de plecare… deja avem o problema grava, zic eu!

Sincer, eu unu imi bagam picioarele in aia doi. O luam pe angajata, ii puneam carpele in mana si o trimiteam la client acasa!

Sa se spele pe cap amandoi!

Mi se pare jenibil sa faci asa ceva… indiferent ca esti sau nu prieten!

Am pierdut eu cumva stirea aia in care am fost anuntati ca e OK sa profiti de cel care te-a ajutat? Am pierdut eu stirea aia in care se zicea ca de acum inainte trebuie sa profiti de toti? Am pierdut eu stirea aia in care egoismul e noua religie? Am pierdut eu stirea aia in care demnitatea e o calitate demult apusa? Am pierdut eu stirea aia in care recunostinta e un sentiment nutrit de fraieri?

Am pierdut eu stirea aia… ?


7 comments
 1. Deci stai sa inteleg, ca-s mai inceata.

  Io sunt femeia de serviciu care lucreaza la X SRL. Tu, esti clientul, care nu mai doresti sa dai bani firmei si ma angajezi ‘pe la spate’ sa vin la tine. Am inteles corect?

  La faza asta, io, angajatul care a ACCEPTAT smecheria asta, merit un sut in dos si o sedere in somaj. Punct.

 2. Penal…insa, din pacate, lucruri din astea se intampla in multe domenii, stiu si eu vreo 2…de asta poate e bine sa nu faci afaceri cu prietenii…sau poate asa vezi cine iti e prieten sau nu…
  Trist oricum!

 3. Ok, dar eu am o întrebare? Din moment ce exista cârpe înseamna ca s-a și șters ceva cu ele, nu?
  Poate aici vrei sa răspunzi tu…nu de alta dar ne-ai cam băgat în ceata cu mesajul codat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cluj-Napoca, oras cu acoperire Gimmy

Next Post

Gianni si femeile

Related Posts