Home » Unde esti?

Unde esti?

E trist ce s-a intamplat, iar faptul ca acest accident s-a soldat cu victime e si mai trist. Pe internet am dat peste tot felu’ de experti in ale rezolvarii acestui caz. Am vazut pareri si pareri, una insa mi-a atras atentia

gpsEu, pe iPhone, sincer va spun ca nu stiu sa fac acest lucru, in conditii normale. DAR, pentru ca este un dar in aceasta poveste, am instalata aplicatia red panic button. O aplicatie simpla, care la o simpla apasare de buton imi transmite pozitia GPS, cu un mesaj predefinit de mine inainte, la un numar de telefon (prin SMS), pe twitter si pe facebook.

Eu cred ca asta e o aplicatie pe care toti ar trebui sa o avem instalata. E genul de aplicatie pe care ar trebui sa fie preinstalata pe telefon, e genul de aplicatie care ar trebui sa transmita un SMS cu locatia ta si la 112, zic eu.

Sper sa nu fiu nevoit sa o folosesc niciodata.


comments

7 comentarii la „Unde esti?”

  1. Trebuie sa recunosc ca prima data cand am vrut sa trimit cuiva locatia mea, mai exact coordonatele, intr-un sms n-am prea stiut de unde sa incep. Daca tin bine minte a trebuit sa copiez din linkul generat de google maps. Acum, stiu ca aplicatia de navigare imi poate furniza aceste coordonate iar google/apple maps are functie de share, chiar daca trimite un url, si nu direct coordonatele. Dar subscriu, o aplicatie gen redpanicbutton poate fi utila.

  2. Apropo de asta, am intrebat pe cineva care lucreaza in development pe mobile/radio telecom:

    GSM Tracking: Most of the time mobile phones are connected to a few radio masts (like three). For tracking a mobile phone via GSM you compare the signal strengths of the connections between the device and each radio mast it’s connected with. This roughly let’s you know where the device is. The more radio masts are around, the better it works. I guess in a mountain area there are not that much radio masts, if even any.
    GPS Tracking: The best condition for a good GPS reception is a direct view between the device and the sky. Many things can impair the reception, like clothes, fog, dust, clouds, electromagnetic charge etc… And yes, there can be a big difference between a cheap GPS chip and a high quality one, as well as between a phone A-GPS/GPS and a native GPS device in terms of accuracy and signal strength . And of course GPS has to be activated if you want to able to track the device.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.