fbpx

Transalpina, august 2013

Ieri, duminica 04.08.2013, m-am urcat in masina si am pornit catre Valcea, cu gandul sa fac traseul, dupa cum spun localnicii de la Ranca, pe adevarata Transalpina. Adica de la Ranca la Obarsia Lotrului.

Traseul

Facut de mine:

Cluj Napoca —> Ramnicu Valcea —> Horezu —> Novaci —> Ranca —> Sugag —> Casa Simi Petresti —> Sebes —>Cluj Napoca

Total 650 KM

Am ales sa urc pe la Novaci si sa cobor in Sebes, din doua motive:

  1. Ca e mai usor de urcat pe la Novaci —> Ranca
  2. Am vrut sa fiu mai aproape de “casa”

Drumul in sine e ok pana ajungi in judetul Alba la coborare, undeva dupa Obarsia Lotrului, cand, din 20 in 20m drumul este “brazdat”… Cei 30-40 de km i-am facut doar in viteza 2 (eram pe coborare). A fost lung, a durat o ora jumate, doua!

In rest e OK, chiar OK drumul. Am vazut ca au tras un covor nou de asfalt pe Transalpina (Ranca —> Obarsia Lotrului).

Transalpina

in sine e fenomenala!

Am avut si o camera video auto luata de la Market Photo, filmasem niste minunatii de traseu, dar am reusit sa sterg cardul.

Duminica a fost destul de aglomerata. Dar tot frumoasa ramane. Am poposit in Ranca la o cafeluta, nu mai mult pentru ca data trecuta cand am fost pe Transalpina si am ramas peste noapte, nu am fost incantat nici de mancare, nici de conditiile de cazare si nici de modul in care am fost tratati… Dar, asta nu inseamna ca nu o sa mai incerc altadata ospitalitatea rancanilor. Zic doar ca de data asta nu m-am riscat.

Concluzia

Mergeti si vizitati-o, e exceptionala. Merita si doar pentru o zi, asa cum am fost eu. Plecati dimineata si va intoarceti seara acasa.


4 comments
  1. E mai bine ca in 2006 :), au pus asfalt. Am facut 4 ore intre obarsia lotrului si ranca cu un 307, nu am scos-o dintr-a intaia decat foarte rar, miroasea ingrozitor a cardan. Baietii cu 4×4 se uitau sceptic la noi, nu prea credeau ca terminam excursia.
    Vreau sa ma duc in weekend sa vad cum e acum, pe asfalt.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cluj Napoca, capitala europeana a tineretului 2015?

Next Post

Casa Simy, Petresti, Alba

Related Posts

M’au cumparat mogulii!

Am sa fiu scurt (apropo, nu cred ca mai are sens sa va spun care e opinia mea in legatura cu acest subiect … ma gandesc ca am fost destul de clar, cand am scris aici ca sunt pentru oamenii din Rosia, si nu pntru tara si /sau Gold) nu am sa va spun de vrute si nevrute, nu am sa va spun ca au fost cateva momente de pauza in sesiunea de raspunsuri (unu din ele a fost cand cineva a intrebat: De ce nu se porneste proiectu’ … e cineva care vrea spaga, da’ nu o primeste spaga?) … in fine, nu intru in amanunte … ca pana la urma e cat se poate de evident ca ei isi prezinta partea lor.
citește mai mult