fbpx

Timpul este…relativ

ceas Da, asa zicea si Kant timpul si spatiu este relativ, eu am sa ma leg exclusiv de cat de relativ este timpul.

Probabil ca si Newton sau Kant, in momentul in care au debitat aceste teorii, de fapt nu in momentul ci inainte de a le debita au avut de aface cu oamenii, interactionare sociale… normal ca au avut… ca doar nu au trait izolati in padurea din Congo!

Sunt aproape sigur ca si el isi facuse o programare la un dentist, programarea fiind la ora 13, doar ca pentru dentist 13 inseamna de multe ori 13 si 15 minute, sau a mersi si el la ceasornicar (sa isi lase ceasul la reparat) primeste un biletel in care ii spune ca oricand dupa orele 20 30 de a 2-a zi poate sa isi ridice ceasul, dar si la el, ceasornicarul, cel care tine timpul in frau, 20:30 inseamna de fapt 21:25… sunt convins de toate acestea.

Hair stylist-ul, are un timp mai ciudat, am reusit sa ii deslusec o metoda prin care sa imi calculez timpul .. sa va explic, merge sotia mea la acest geniu al aranjatului, si dupa 4 ore o sun sa intreb cat mai stai, ca eu sunt prin zona, si daca e ok vin sa te iau, ea il intreaba, el raspune: in 15 minute esti gata… ok ma duc si astept (vreau sa va spun ca asta se intampla des) … si astept , dupa 45 de minute imi spune : Gata in 5 minute e gata… si astept… dupa 15 minute termina, prin urmare, datorita studiilor de caz (pe acest hair stylist) am ajuns la concluzia ca timpul meu=timpul lui x pi(3,14)

Am o nelamurire:

Ce inseamna IMEDIAT?

Va intreb pe voi, pentru ca imediat este un concept atat de vag si asa de mult folosit, exemplu: in cat timp imi este gata ceasul (la reparat) imediat, puteti sa reveniti in 3 ore; sau in cat timp sunt developate pozele (afisul scrie in 10 minute) imediat, puteti revini intr-o ora? sau revin imediat… si ma mai intalnesc cu persoana respectiva dupa 3 ani…

Asa ca va rog sa imi raspundeti la intrebare, binenteles din punctul vostru de vedere si binenteles in ce situatii, pentru ca timpul este relativ in spatiu!


9 comments
 1. @adrian barbat: Nu am vrut sa spun ca oamenii nu sunt punctuali, ci ca nu avem aceiasi notiune a timpului…
  Ai facut ce ai facut si nu ai raspuns la intrebarea mea 😀
  Sunt extrem de curios…alfel nu intrebam 😉

 2. Imediat la mine inseamna in maxim 15 minute, nu imi place sa intarzii, sa las lumea sa astepte, ba din contra, am momente cand ajung mai devereme decat este stabilit si astept…:) Dar in general cand mi-se intampla sa intarzii si sunt sunata, voi spune ca ajung imediat adica nu intarzii mai mult de 14 minute…minutele academice:D de bun simt
  .-= dezaxata´s last blog ..In pauza de masa =-.

 3. Foarte tare postarea! Imediat iti raspund! :))
  Pai, ca un exemplu la mine este cand mama ma cheama la masa si eu stand la calculator ii spun “vin imediat” si ma duc dupa 10 min. Timpul nu-l poti tine in frau si nu ai de unde sa stii EXACT cat tine ceva sau sa te incadrezi in timp. Probabil la coafor, a durat mai mult timp din cateva cauze. Ori hairstilistul era incet, ori s-a stricat ceva electric pe acolo si a durat pana a-l repare, ori parul sotiei tale nu era destul de uscat ca sa-l manevreze cum vroia … motive sunt o groaza si pe MOTIVE se bazeaza si IMEDIAT-ul asta. Cand mama m-a intrebat “dar ai zis imediat si a durat 10 min, ce ai facut?” Motivul vine imediat “Pai am stat de vorba cu frate-miu/Am instalat un program/Mi-am pus papucii mov/…” Si ca se zice ca oriunde ai fii si astepti pe cineva care zice “imediat”, trebuie sa-i acorzi sfertul academic :)) Care de multe ori si depinde de circumstante, devine juma de ora academica :)))
  .-= sabu´s last blog ..Ce facem romani? =-.

 4. :))ironic articolul dar in acelasi timp realist.
  uite si la mine timpul e relativa exact ca in spatiu .. adica nu doar la mine ci credca la majoritatea dintre noi .
  De exemplu la mine imediat=dupa 30 40 de minute asa ca o sa-ti fur idee cu relativitea si o so folosesc ca scuza :)) ca suna foarte bine.
  .-= Pau´s last blog ..Promovez ” Talente in noapte “ =-.

 5. Pai pentru mine IMEDIAT inseamna ACUM. De exemplu daca ii dau unei persoane ceva de facut si o intreb cat mai are pana termina si imi raspunde ca termina “imediat” inseamna ca in 2 secunde trebuie sa imi dea ceea ce i-am dat de facut sau daca zic ” Ionele da-mi actele alea imediat!”(am dat un exemplu) la mine ar insemna urgent 🙂
  .-= Biluţǎ´s last blog ..Tu ce iti doresti? =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Frumusetea…exterioara

Next Post

regulile vazute de barbati

Related Posts

Lucruri simple

Suntem inconjurati de lururi simple … viata noastra, este un conglomerat de lucruri simple … pe care, incetu’ cu incetu’ cotidianu’ nostru, din ce in ce mai aglomerat, ne face sa le trecem, din pacate, cu vederea … considerandu’le nu doar ceva normal, ci de’a dreptu’ banal!
citește mai mult