fbpx

TIFF.13 a luat startu!

Din pacate vremea nu fost cu noi, prin urmare gala de deschidere a editiei cu numarul 13 a Festivalului International de Film Transilvania trebuit a sa fie mutata din piata Unirii, locul traditional, in doua locatii: Casa de Cultura si cinema Florin Piersic. Din cate am inteles programul a fost acelasi la ambele sali (cumva face sens), eu am fost la Casa de Cultura a Studentilor.

Nu am sa va povestec despre schimbarile de sponsori, ca nu cred ca va intereseaza, nu am sa va povestesc nici despre filmul care a deschis festivalul, Philomena (film pe care din pacate nu o sa-l puteti vedea in cinema), nu am sa va povestesc nici despre seria filmelor care urmeaza sa fie proiectate la TIFF, va invit pe voi sa le descoperiti, urmarindu-le. In schimb, am sa va povestesc despre doua chestii interesante, din punctul meu de vedere:

1. Salvati marele ecran!

Un super, mega fain proiect care isi propune exact ce va inchipuiti, exact ce exprima numele. Incepem timid, cu salvarea depozitului de filme din Cluj-Napoca, de pe strada Maiakovski.

depozitul de filme Cluj-Napoca

Mai multe detalii despre proiect si cum puteti ajuta, gasiti la aceasta adresa.

2. Filme politice

In cadrul galei de deschidere au fost prezentate doua filme:

  • Bucuresti, unde esti? – Un film in regia lui Vlad Petri, film care va rula joi, 05 iunie de la ora 21:45 in piata Unirii si vineri 06 iunie, de la ora 21:30 la Casa de Cultura a Studentilor.
  • Cristian – de Tudor Giurgiu, film care va rula la TIFF.14.

Gata, nu va mai tin, va urez vizionare placuta la filme, distractie la evenimente si sa ne vedem, citim sanatosi!

 


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Pregatiti de drum, #ClujX!

Next Post

TIFF.13, recomandari pentru ziua 3, duminica, 01 iunie 2014

Related Posts