fbpx

TIFF.13 a luat startu!

Din pacate vremea nu fost cu noi, prin urmare gala de deschidere a editiei cu numarul 13 a Festivalului International de Film Transilvania trebuit a sa fie mutata din piata Unirii, locul traditional, in doua locatii: Casa de Cultura si cinema Florin Piersic. Din cate am inteles programul a fost acelasi la ambele sali (cumva face sens), eu am fost la Casa de Cultura a Studentilor.

Nu am sa va povestec despre schimbarile de sponsori, ca nu cred ca va intereseaza, nu am sa va povestesc nici despre filmul care a deschis festivalul, Philomena (film pe care din pacate nu o sa-l puteti vedea in cinema), nu am sa va povestesc nici despre seria filmelor care urmeaza sa fie proiectate la TIFF, va invit pe voi sa le descoperiti, urmarindu-le. In schimb, am sa va povestesc despre doua chestii interesante, din punctul meu de vedere:

1. Salvati marele ecran!

Un super, mega fain proiect care isi propune exact ce va inchipuiti, exact ce exprima numele. Incepem timid, cu salvarea depozitului de filme din Cluj-Napoca, de pe strada Maiakovski.

depozitul de filme Cluj-Napoca

Mai multe detalii despre proiect si cum puteti ajuta, gasiti la aceasta adresa.

2. Filme politice

In cadrul galei de deschidere au fost prezentate doua filme:

  • Bucuresti, unde esti? – Un film in regia lui Vlad Petri, film care va rula joi, 05 iunie de la ora 21:45 in piata Unirii si vineri 06 iunie, de la ora 21:30 la Casa de Cultura a Studentilor.
  • Cristian – de Tudor Giurgiu, film care va rula la TIFF.14.

Gata, nu va mai tin, va urez vizionare placuta la filme, distractie la evenimente si sa ne vedem, citim sanatosi!

 


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

2 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.