fbpx

Balkans International Wine Competition 2023 va avea loc la castelul Teleki din Posmuș

Când oamenii își dau interesul, rezultatele încep să apară. Un exemplu foarte bun în această direcție este regiunea viticolă Lechința, cu accent pe județul Bistrița-Năsăud.

Spun cu accent pe județ, pentru că din afară, așa cum se vede de la mine de peste gard, și-au dat mâna autoritățile cu mediul privat. S-au pus la masă și au făcut un plan pe termen mediu și lung, rezultând revitalizarea zonei viticole cu toată caracatița care se formează în jur.

Turism, producători locali, drumuri… toate parcă au explodat în ultimii 5 ani în Bistrița-Năsăud. Nu vi se pare?

Zilele acestea am văzut la oenologul meu de suflet, Darius Pripon, că în 2023, una dintre cele mai importante competiții de vin din Europa, Balkans International Wine Competition va avea loc la castelul Teleki din Posmuș.

(Video-ul este din cadrul Galei BIWC care s-a ținut în data de 3 iunie 2022, la un resort pe insula Salamina din Grecia. Invitați au fost și ambasadorii tuturor statelor balcanice.)

Voi vă dați seama ce înseamnă asta pentru zonă? Pentru România?

În primul rând au pus Lechința pe hartă (prin vinurile calitative pe care le fac), iar acum, prin această reușită, îi pun pe profesioniștii din domeniu (master’s of wine, jurnaliști de vinuri de talie internațională, vinificatori din lumea întreagă etc ) în comuniune cu pământul. terroir-ul românesc de Transilvania – Lechința.

Nu am decât cuvinte laudă și sentimente de admirație față de ce au reușit să facă până acum oamenii din Bistrița-Năsăud.

Bravo, felicitări tuturor celor implicați și la mai mare!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Smida Jazz Festival 2022: mai mult decât muzică

Next Post

UNTOLD transformă hotelul RADISSON BLU într-un tărâm al magiei

Related Posts