fbpx

Romania urbana

blog_urbana Asistentul universitar dr. Norbert Petrovici de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, impreuna cu: Natalia Buier, Alexandru Balasescu, Sorin Gog, Irina Culic, Liviu Chelcea, Stefan Guga, Florin Faje, Calin Goina, Gyongyi Pasztor, Florin Poenaru, Rudolf Poledna, Anca Simionca, Gabriel Troc si ultimul, dar nu cel din urma Mircea Troc au lansat un proiect extrem de interesant pentru noi toti (cei care locuim la oras):

Problematica urban a tins sa fie mai degraba o tema marginală, problema rurala a acaparat încă de la începutul modernizării din secolul al XIX-lea cele mai multe dezbateri culturale din România. Totuşi, oraşele actuale sunt spaţii în care procesele modernităţii sunt intensificate şi făcute mai vizibile. România urbană devine tot mai importantă, fiind locul în care se produce capitalismul,  se iau deciziile politice sau se inventează noi stiluri de viaţă. Prin urmare, spaţiul urban este un site foarte prolific pentru dezvoltarea de noi perspective asupra societăţii contemporane şi asupra societăţii româneşti. Evident însă, localul nu este doar un produs local, el trebuie văzut în interconexiunle sale globale. Suntem o echipă de cercetători care ne-am propus să ţinem un jurnal colectiv de teren, în care ne prezentăm şi discutăm între noi proiectele noastre şi experienţa noastră de cercetare. [via]

Lansarea blogului a avut loc Vineri 20.11.2009 incepand cu orele 19, in Cluj Napoca la Centrul de Arta Contemporana Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 56, cu o dezbatere pe tema: Regenerare urbana si spatii industriale si astazi Sambata 21.11.2009, va avea loc dezbaterea: Public si privat in cartiere de la Centru Expozitional de Arhitectura Plus/Minus Cluj, Str. Eroilor, nr. 16, incepand cu orele 11.

Dar, ce este si mai important, este faptul ca se fac dezbateri on-line! asa ca daca aveti ceva de spus/prpos nu ezitati!

Sunt chiar incantat de proiectul acesta! Voi? Vi se pare o ideea buna?


11 comments
  1. @dezaxata: wf faceai la ora aia pe net??? :))
    @zorin: mersi, doar ca nu e proiectul meu, eu doar am auzit de el la radio, si fiindca il cunosc pe Norbert (in anul I de facultate am fost coleg cu el de camera ) am zis sa fac cunoscut evenimentul, pe langa faptul ca mi se pare extrem de interesant…

  2. @Dan acum am vazut intrebarea ta…pai am beut cola, promit ca am baut putina, adicala 150 ml…dar a avut un efect ciudat de-a dreptu la mine…m-am bagat la somn imediat ce am lasat comm, si am adormit la 4 dimineata…:))
    azi m-am trezit cu dorinta de a zugravii in camera…nush de ce, dar a inceput sa-mi displaca culoarea…aseara am avut timp sa o studiez mai bine…:))
    .-= dezaxata´s last blog ..Nu scapam de gaura neagra =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Basescu e pe facebook

Next Post

Mishu Calian

Related Posts