fbpx
Jazz in The Park

Reguli generale și recomandări pentru momentele când participi la evenimente culturale

A început Jazz in The Park și ca un adevărat fan al lor, pentru că da, sunt fanul lor de la început, în primul rând pentru că ei au fost cei care s-au luptat cu oficialitățile din Cluj pentru a deschide parcul Central evenimentelor publice, practic ei au fost cei care le-au deschis ochii și au făcut posibil organizarea evenimentelor în parc, m-am uitat la ei pe site pentru a mă informa cu tot ce consideră ei că ar trebui să știu.

Mi-a atras atenția pagina Câteva reguli generale și recomandări pentru Jazz in the Park 2018 și prima mea reacția a fost: mă, e tristuț că avem nevoie să ni se spună ce e în ordine să faci și ce nu. Apoi, mi-am dat seama că în fiecare zi trebuie să ne educăm și mi-am adus aminte că în timpul piesei Faust (dacă nu ați fost, vă recomand să mergeți să o vedeți, efectiv este piesa de teatru care trezește în mine cele mai multe și intense trăiri) la care am fost anul ăsta în cadrul FITS, în momentul în care ne-am întors la locuri (în cadrul piesei la un moment dat ne ridicăm de pe scaune și mergem pe scenă) doi bărbați s-au luat la harță. Mă repet, eram la teatru și doi bărbați s-au îmbrâncit și și-au promis că se aștepată unul pe celălat afară.

Așadar, fără nicio rușine, pentru că nu e rușinos să te educi, am să redau mai jos câteva reguli generale pentru momentele în care participi la evenimente culturale:

  • Nu întârzia, pentru că o să-i deranjezi pe ceilalți. Practic nu fă nimic care-i deranjează pe ceilalți.
  • Dacă evenimentul are loc în aer liber, nu-ți lua umbrelă, ia-ți o pelerină pentru că și cel din spatele tău ar vrea să vadă
  • Nu fă mizerie, chiar dacă coșurile sunt pline sau lipsesc, strânge gunoiul și du-l până la cel mai apropiat coș, după ce pleci tu o să mai fie oameni care ar vrea să se bucure de restul evenimentului sau chiar a parcului (locului).
  • Urmărește paginile oficiale ale evenimentelor și depune puțin mai mult efort să găsești pagina cu Regulament, cu siguranță ele există și acolo vei afla cu ce ai voie și cu ce nu ai voie să intri în perimetrul evenimentului.
  • Nu fă poze cu blitz.

În general chestiile de bun simț, chestiile care definesc democrația: Dreptul meu se termină acolo unde-l îngrădește pe al tău.

O chestie drăguță pe care am văzut-o la Jazz in The Park este:

De anul acesta, Jazz in the Park e primul festival din România care folosește doar pahare reutilizabile. Paharele vor fi disponibile la festival, la baruri. Fiecare participant va achita 3 lei pentru paharul primit. Paharul poate fi refolosit de mai multe ori, iar la final poate fi dus acasă sau returnat.

Paharele reutilizabile nu se aruncă la coșul de gunoi, vă rugăm să nu le abandonați în parc sau în tomberoane. În cazul în care doriți, puteți să returnați paharul pe punctele noastre de retur și primiți înapoi contravaloarea lui, cei 3 lei achitați inițial. Dacă nu doriți să-l returnați, vă rugăm să lăsați paharul la orice voluntar, la barurile din cadrul festivalului sau la InfoPoint, dar în acest caz nu veți mai beneficia de contravaloarea paharului.

Tu ce regulă general valabilă ai adăuga?


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Staropramen

Chef D’Artagnan ne gătește la Jazz in the Park 2018

Next Post
Untold 2018 - wolf spirit

UNTOLD 2018 – wolf spirit

Related Posts