fbpx

Principii in viata …

unde sa ma duc? Ideea acestui articol nu imi apartine, roxy a tinut mortis sa ii spun 10 principii dupa care eu ma ghidez in viata, acum eu nu am sa expun zece, din simplul motiv ca am un princiupiu mare (am sa il expun pe acesta), restul fiind rezultate sau adiacente acestuia, astfel principalul principiu dupa care eu imi calculez fiecare pas, e unul cat se poate de simplu:

Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!

De ce acest principiu? … Din simplul motiv ca am cateva (ma rog unii spun ca am multi pitici) chestii care ma enerveaza la culme, si de cate ori mi se intampla sa ma enerveze cineva, ma intreb: Cum draq a facut ala asa ceva? Nu se poate? Ala chiar nu se gandeste deloc inainte de savarsirea unui act? E planta, ce mama lui? … Si atunci, clar, eu fiind un om cu principii, ca nu am sa fac niciodata unui amic, prieten, necunoscut … ceva din ce mie nu mi-ar placea sa imi faca altii.

Acum, daca vorbim de dusmani… aici deja e o cu totul alta discutie…lor, le fac exact ce mie nu imi place, sau la ce ma gandesc eu ca nu le-ar placea…dar nu vorbim acum de dusmani… Vorbim de principiile mele de viata. Sincer, in clasa a IX-a (atunci am avut eu un moment de mare regasire intelectuala, citeam totfelu’ de carti mai mult sau mai putin cugetatoare) mi-am pus intrebarea: Cum ar fi viata, daca toata lumea ar respecta acest principiu? ….

Sincer, nici atunci, si nici acum nu cred ca ar fi bine … ma rog, ar fi bine pentru societate (ca un intreg), dar daca luam separat individul … nu e ok, ar fi indivizi nefericiti … de ce? … pentru ca in natura noastra, noi oamenii, vrem capra vecinului … asa ca nu propovaduiesc acest principiu … nu vreau sa ajungem o societate platonica, in care fiecare om sa se gandeasca la aproapelel lui … nu am mai fi oameni atunic, dar, as vrea, cat de cat, oamenii sa isi mai aduca aminte ca aproapele lui nu inseamna doar proprietarul caprei la care aspira …

Si, inainte sa imi inchei aberatia, am sa va rog sa imi spuneti cel putin un principiu dupa care va conduceti actiunile de zi cu zi.


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

18 Responses

 1. Rasta Man says:

  Principiu de viata… Nu-ti face dusmani. Si incerc sa zic adevarul de fiecare data cand imi e data ocazia. (Asta e cu 2 taisuri. Nu-i zic la femeie daca am inselat-o decat daca intreaba, deci noah, ai inteles ideea cred)
  .-= Rasta Man´s last blog ..exista? =-.

 2. si eu ti-am dat leapsa asta 😀

 3. io says:

  nu exista lingura.

 4. Dan Ciulea says:

  io, cred ca e cel mai greu principiu posibil …

 5. Terra says:

  Dacă ştiam că onorezi lepşe, o primeai şi de la mine acum câteva zile.
  .-= Terra´s last blog ..36 secunde de adevăr =-.

 6. Roxy says:

  frumos ..mi-a placut:)
  .-= Roxy´s last blog ..Voteaza-ma la Roblogfest ! =-.

 7. A.Razvan says:

  fain tare tare videoul
  .-= A.Razvan´s last blog ..Jocuri Gatit =-.

 8. Terra says:

  @A.Razvan
  Este din filmul “8 Mile”. O productie de nota 10!
  .-= Terra´s last blog ..36 secunde de adevăr =-.

 9. Inocentul says:

  “Traieste clipa prezenta ca si cum ar fi ultima.” – dupa asta ma ghidez eu si muuulta alta lume, nu? 😀

 10. DEci asa..ai trisat..nu ai scis 10..ma la naiba si mie mi-a fost greu sa gasesc 10.
  .-= realbadpisy´s last blog ..De doua ori lepsa =-.

 11. Mai Dane, “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!” – Asta e foarte bun, si de obicei multi nu-l respecta, uite ca unu’ din ei, care a facut niste gesturi cu niste link-uri din blogroll a disparut, nimeni numai vorbeste de el, faza e ca astia n-au nici un principiu, si daca le zici verde-n moaca se fac ca pantera roz.

  P.s. Frumos articolul, n-o sa-ti zic dupa ce principiu ma ghidez, insa in mare parte asta ruleaza -> “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!”.

 12. Eu de exemplu consider ca nimic nu este iremediabil intru totul in viata, si ca ar trebui sa traim asteptand mai mult de la noi si mai putin de la ceilalti…:)
  .-= Raluca Mateas´s last blog ..Tastatură şi mouse Star Trek sau Marvel =-.

 13. Cassy says:

  Imi place ce-ai scris 😀 Ma pune pe ganduri , la principiile mele desigur 🙂
  .-= Cassy´s last blog ..Tu stii cine esti? =-.

 14. FB Ronnie says:

  Eu as zice ca treaiesc dupa urmatoarele principii: “Traieste-ti viata astfel incat privind inapoi sa nu regreti nimic”. “Traieste-ti viata ca si cand ai trai singur – sa nu iti pese de ce zic ceilalti, sa nu iti calci pe inima pentru nimeni si pentru nimic”. “Impaca-te cu propria persoana si vei vedea ca te impaci superb cu ceilalti”. Stiu, suna egoist, dar parerea mea e ca pana nu reusesti sa te impaci cu propria persoana, sa te cunosti si sa iti satisfaci in primul rand propriile trebuinte nu poti avea pretentia ca stii sa traiesti printre oameni.
  .-= FB Ronnie´s last blog ..Garantia orice ar fi! de la Toshiba =-.

 15. Mihai says:

  Eu imi traiesc viata dupa principiul reciprocitatii! Adica…cat de mult bine imi faci tu mie atat iti voi face si eu tie…nimic mai mult! La fel si cu raul.
  .-= Mihai´s last blog ..Record la jonglatul cu mingea =-.

 16. A.Razvan says:

  dap am vazut filmul tare fain
  .-= A.Razvan´s last blog ..Jocuri Gatit =-.

 1. March 18, 2010

  […] către Albastra, Leonard, Copila, Sufletica, Naicu (chiar dacă e dator cu cealaltă) şi lui Dan şi bineînţeles oricărui cititor sau blogroll-ist. Trimite şi […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.