fbpx

Principii in viata …

unde sa ma duc? Ideea acestui articol nu imi apartine, roxy a tinut mortis sa ii spun 10 principii dupa care eu ma ghidez in viata, acum eu nu am sa expun zece, din simplul motiv ca am un princiupiu mare (am sa il expun pe acesta), restul fiind rezultate sau adiacente acestuia, astfel principalul principiu dupa care eu imi calculez fiecare pas, e unul cat se poate de simplu:

Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!

De ce acest principiu? … Din simplul motiv ca am cateva (ma rog unii spun ca am multi pitici) chestii care ma enerveaza la culme, si de cate ori mi se intampla sa ma enerveze cineva, ma intreb: Cum draq a facut ala asa ceva? Nu se poate? Ala chiar nu se gandeste deloc inainte de savarsirea unui act? E planta, ce mama lui? … Si atunci, clar, eu fiind un om cu principii, ca nu am sa fac niciodata unui amic, prieten, necunoscut … ceva din ce mie nu mi-ar placea sa imi faca altii.

Acum, daca vorbim de dusmani… aici deja e o cu totul alta discutie…lor, le fac exact ce mie nu imi place, sau la ce ma gandesc eu ca nu le-ar placea…dar nu vorbim acum de dusmani… Vorbim de principiile mele de viata. Sincer, in clasa a IX-a (atunci am avut eu un moment de mare regasire intelectuala, citeam totfelu’ de carti mai mult sau mai putin cugetatoare) mi-am pus intrebarea: Cum ar fi viata, daca toata lumea ar respecta acest principiu? ….

Sincer, nici atunci, si nici acum nu cred ca ar fi bine … ma rog, ar fi bine pentru societate (ca un intreg), dar daca luam separat individul … nu e ok, ar fi indivizi nefericiti … de ce? … pentru ca in natura noastra, noi oamenii, vrem capra vecinului … asa ca nu propovaduiesc acest principiu … nu vreau sa ajungem o societate platonica, in care fiecare om sa se gandeasca la aproapelel lui … nu am mai fi oameni atunic, dar, as vrea, cat de cat, oamenii sa isi mai aduca aminte ca aproapele lui nu inseamna doar proprietarul caprei la care aspira …

Si, inainte sa imi inchei aberatia, am sa va rog sa imi spuneti cel putin un principiu dupa care va conduceti actiunile de zi cu zi.


Loading comments...
Previous Post

Upgrade in living … (ultima parte)

Next Post

15 Martie

Related Posts