Home » Principii in viata …

Principii in viata …

unde sa ma duc? Ideea acestui articol nu imi apartine, roxy a tinut mortis sa ii spun 10 principii dupa care eu ma ghidez in viata, acum eu nu am sa expun zece, din simplul motiv ca am un princiupiu mare (am sa il expun pe acesta), restul fiind rezultate sau adiacente acestuia, astfel principalul principiu dupa care eu imi calculez fiecare pas, e unul cat se poate de simplu:

Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!

De ce acest principiu? … Din simplul motiv ca am cateva (ma rog unii spun ca am multi pitici) chestii care ma enerveaza la culme, si de cate ori mi se intampla sa ma enerveze cineva, ma intreb: Cum draq a facut ala asa ceva? Nu se poate? Ala chiar nu se gandeste deloc inainte de savarsirea unui act? E planta, ce mama lui? … Si atunci, clar, eu fiind un om cu principii, ca nu am sa fac niciodata unui amic, prieten, necunoscut … ceva din ce mie nu mi-ar placea sa imi faca altii.

Acum, daca vorbim de dusmani… aici deja e o cu totul alta discutie…lor, le fac exact ce mie nu imi place, sau la ce ma gandesc eu ca nu le-ar placea…dar nu vorbim acum de dusmani… Vorbim de principiile mele de viata. Sincer, in clasa a IX-a (atunci am avut eu un moment de mare regasire intelectuala, citeam totfelu’ de carti mai mult sau mai putin cugetatoare) mi-am pus intrebarea: Cum ar fi viata, daca toata lumea ar respecta acest principiu? ….

Sincer, nici atunci, si nici acum nu cred ca ar fi bine … ma rog, ar fi bine pentru societate (ca un intreg), dar daca luam separat individul … nu e ok, ar fi indivizi nefericiti … de ce? … pentru ca in natura noastra, noi oamenii, vrem capra vecinului … asa ca nu propovaduiesc acest principiu … nu vreau sa ajungem o societate platonica, in care fiecare om sa se gandeasca la aproapelel lui … nu am mai fi oameni atunic, dar, as vrea, cat de cat, oamenii sa isi mai aduca aminte ca aproapele lui nu inseamna doar proprietarul caprei la care aspira …

Si, inainte sa imi inchei aberatia, am sa va rog sa imi spuneti cel putin un principiu dupa care va conduceti actiunile de zi cu zi.


comments

18 comentarii la „Principii in viata …”

  1. Principiu de viata… Nu-ti face dusmani. Si incerc sa zic adevarul de fiecare data cand imi e data ocazia. (Asta e cu 2 taisuri. Nu-i zic la femeie daca am inselat-o decat daca intreaba, deci noah, ai inteles ideea cred)
    .-= Rasta Man´s last blog ..exista? =-.

  2. Mai Dane, “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!” – Asta e foarte bun, si de obicei multi nu-l respecta, uite ca unu’ din ei, care a facut niste gesturi cu niste link-uri din blogroll a disparut, nimeni numai vorbeste de el, faza e ca astia n-au nici un principiu, si daca le zici verde-n moaca se fac ca pantera roz.

    P.s. Frumos articolul, n-o sa-ti zic dupa ce principiu ma ghidez, insa in mare parte asta ruleaza -> “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!”.

  3. Eu as zice ca treaiesc dupa urmatoarele principii: “Traieste-ti viata astfel incat privind inapoi sa nu regreti nimic”. “Traieste-ti viata ca si cand ai trai singur – sa nu iti pese de ce zic ceilalti, sa nu iti calci pe inima pentru nimeni si pentru nimic”. “Impaca-te cu propria persoana si vei vedea ca te impaci superb cu ceilalti”. Stiu, suna egoist, dar parerea mea e ca pana nu reusesti sa te impaci cu propria persoana, sa te cunosti si sa iti satisfaci in primul rand propriile trebuinte nu poti avea pretentia ca stii sa traiesti printre oameni.
    .-= FB Ronnie´s last blog ..Garantia orice ar fi! de la Toshiba =-.

  4. Pingback: La ce nu aş renunţa niciodată | Ciupanezul - Marin Cristian

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.