fbpx

Concediu … anu asta?

Eu am o filosofie de viata in ceea ce priveste concediu (extrem de simpla), si anume, daca banii nu imi permit sa plec din Cluj …. nu imi iau concediu. Prima data mi-am luat concediu dupa 7 (sapte) ani de la angajare … de ce? … Din simplu motiv ca nu am avut bani sa merg efectiv in concediu … nu pot concepe ca in concediu sa stau acasa … efectiv ma depaseste acest lucru … nu ii pot intelege pe cei care isi iau concediu si stau acasa (nu vorbesc de momentele in care ai nevoie de 2-3 zile ca sa iti rezolvi anumite probleme …. ma refer efectiv sa iti iei 2 saptamani de concediu si sa stai intre cei patru pereti binecunoscuti de tine! …. singura diferenta intre o zi normala de lucru si cea de concediu fiind ca te trezesti la orice ora vrei tu)

Si, in urma evenimentelor petrecute in tara … ma intreb si eu:

Anu’asta pup concediu’?

Adica domnule, nu daca ma duc trei zile la ceva bai prin Ungaria (nici nu cred ca are rost sa vorbim de diferenta dintre baile de la noi si cele de la vecinii nostri minoritari) … Da, nu contest, e superb la unguri, doar ca nu cred ca as rezista 2 saptamani la bai …. sau ma rog, nu se pune problema ca nu as rezista … ci, mai degraba, ca nu il vad ca un concediu … e mult mai apropiata (aceasta experienta) de o escapada! … si, in sufletul meu, se duce o lupta titanica intre eu-l caruia i se rupe de ziua de maine, si vrea efectiv sa se relaxeze si el doua sptamani, dupa un an de dat la sapa; si eu-l care pune foarte mare pret pe ziua de maine, nu ca el nu ar vrea sa se relaxeze, doar ca el ar vrea sa isi pastreze standardele de viata la care a ajuns, poate chiar sa le inbunatateasca, si, ca un negativist ce e, pune intotdeauna in fata scenariul cel mai nasol.

Asadar, lupta interna, inca are loc … se prea poate, sa ajung la un compromis, pentru ca ma iubesc prea mult, si nu suport sa se certe cei doi pitici din capu’meu, probabil ca o sa … habar n-am ce o sa fac!

Voi unde mergeti in concediu anu’asta? (sau mergeti anu’asta in concediu?)

Revin cu niste poze nostalgice


13 comments
 1. Cunosc senzatia..

  Nasol e ca in prima saptamana esti dezorientat ca nu trebuie sa te trezesti la 7, sau te trezesti te imbraci, iti dai o palma, te dezbraci, te culci la loc .. si mai Nasol va fi ca o sa plangi 2 luni dupa ce se termina concediul (2 luni daca esti o fire optimista) ..

  Asadar, eu zic sa fii optimist si sa recunosti ca e mai bine fara concediu .. vorba aia “pentru tara si popor.. eu muncesc” ..

  Hi NoRock

 2. Eu merg in concediu. Mi-am schimbat deja planurile de vreo 3 ori, pentru ca dupa calcule am constatat ca fie nu e viabila ca si distanta petrecuta pe drum (nu-mi convine sa stau 2 zile din 7 pe drum) sau ca pret. Asa ca in final am gasit o locatie draguta, nu de pe la noi, unde raportul pret/calitate ni s-a parut cel mai ok.
  Nu concep sa nu-mi iau concediu un an, pentru ca pur si simplu am nevoie de o pauza. Iar variante mai ieftine pentru concediu exista, doar ca pentru unii pot parea plictisitoare 🙂

 3. Dane, vei merge in concediu 😀 trebuie doar sa astepti momentul oportun.

  Cat despre mine nu pot sa zic ca e un concediu…o vizita la matusemea in state de pe 22 iulie pana pe 10 august 😀 e ok 😀 mi-e de ajuns! 😀

 4. Nu merg in concediu. Nu am pupat concediu decat in primul an de angajare. Raman pe meleaguri. Asa o mica escpada de 1 zi, 2 pe la mare se poate ca doar avem autostrada, dar mai mult nu.

  app. vezi ca math protection spam asta nu merge. Nu am completat nimic si totusi am lasat comentariu. 😉

 5. Pingback: Vacanta Turcia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce ai facut in ultima zi de 19%?

Next Post

Jurnal de weekend

Related Posts