fbpx

15 Martie

Conform calendarului Gregorian, suntem in a 74-a zi din an … ca si evenimente importante intamplate de-a lungu’ istoriei, amintesc:

 • “Si tu Brutus” – memorabila fraza a avut loc in 44 I.H.
 • Columb, Cristofor Columb gaseste drumul inapoi din America spre Spania
 • In 2006, marele nepot a matusii Tamara, isi anunta demisia din Camera Deputatiilor…
 • In Budapesta, in anul domnului 1848, prin mana poporului se declanseaza revolutia impotriva dominatiei habsburgice …

Budapest Parliament

Astfel, astazi tot nemaul unguresc, si cei cu aspiratii la cei mai devreme amintiti, sarbatoresc in data de 15 martie, cu ardoare, Ziua Nationala a Ungariei… le doresc si eu pe aceasta cale un calduros:

La Multi Ani!

Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam:


12 comments
  1. io, noroc cu goagal translate…ca plm…am crezut ca ma injuri in zi de sarbatoare 😀 … cum cine e?….e Furdui, Nicolae Furdui…Iancu…acest Bono al Romaniei, Fuego al transilvaniei, Intruchiparea “Omului cu tamburina”

 1. Apoi noah … fiecare natie are dreptu la ziua nationala zic eu …
  Ma mira totusi faptu ca stii de 15 martie, nu de alta da ieri a facut prechina sto’ de mine de a facut pe ea de ras, ca nush ce e pe 15 martie …. (ea unguroaica veritabila, io doar pe acte).

  Sper sa vad post si de:
  Afghanistan 19 August, Albania 28 November, Aruba (Netherlands) 18 March, Balochistan 11 August, Botswana 30 September, Chad 11 August, Djibouti 27 June, Eritrea 24 May, Ghana 6 March, Guinea 3 April, Herm 9 May, Iceland 17 June, Jordan 25 May, Kurdistan 21 March, Kyrgyzstan 31 August, Lesotho 4 October, Mali 22 September, Micronesia 3 November, Myanmar 11 November, Nauru 31 January, Oman 18 November, Pitcairn Islands 2nd Saturday in June, Qatar, 18 December, St Kitts and Nevis 19 September, Samoa 1 January, Seychelles 18 June, Syria 17 April, Tibet 10 March, Turkmenistan 27 October, Uganda 9 October, Uzupis 1 April, Vanuatu 30 July, Vietnam 2 September, Wales 1 March, Yemen 22 May, Zimbabwe 18 April 😀

  Ca si provocare… 😀 (sper sa lasi acelasi clip 😉 )
  .-= Rasta Man´s last blog ..De duminica =-.

 2. Rasta … cum sa nu stiu, o amica de-a mea, a fost aseara in vizita pe la mine, si din discutie in discutie, mi-a spus ca sorta ei, care printre altele locuieste in orasul de o parte si de alta a Dunarii, pleaca maine spre casa…cum draq pleaca doar maine (adica azi, LUNI?)… pai sunt liberi de 15 martie 😉 … mai afli unele lucruri, fara sa vrei 😀
  In ceea ce priveste ziua nationala a Congu-lui…nu ma intereseaza ca nu avem “minoritati” in zona 😀

 3. @Lucian Valsan: sa fii sigur de asta…Romanii mai degraba se preocupa de alte popoare decat de poporul propriu. Era si o vorba: Vezi aschia din ochiul celui de langa tine dar nu vezi barna din ochiul tau.
  A se vedea cazul probleme din Romania Versus Cutremurul din Haiti… Culmea..Pe haitieni trebuie sa ii ajutam sa treaca peste asta cu bani/donatii/etc. dar copiii/batranii nostri sufera prin spitale…si cazuri pot fi multe.
  .-= Mihai´s last blog ..Record la jonglatul cu mingea =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Principii in viata …

Next Post

Soferu’ si locu’ de parcare…

Related Posts