fbpx
TEDxYouth@Cluj

Primii speakeri TEDxYouth@Cluj 2019

Matei Dima, Robert Zicman, Mihai Hînda, Ioana Chira și Virgil Ianțu sunt primii speakeri confirmați pentru TEDxYouth@Cluj 2019. Evenimentul are loc în 23 noiembrie, la Cinema Florin Piersic. Biletele sunt disponibile pe youth.tedxcluj.com.

Tema acestei ediții este „Find Your Voice” și reprezintă un îndemn adresat generației tinere de a avea curaj să-și exprime ideile și de a-și căuta identitatea.

Matei Dima este producătorul, regizorul, scenaristul, actorul și vloggerul din spatele BRomania. Proiectul este primul de acest fel care a introdus cu succes fenomenul VINE-urilor în România și totodată responsabil de stabilirea unui record de vizualizări (51 de milioane) cu cel mai viral video românesc. 

Ioana Chira este cunoscută în mediul online deoarece promovează fitness-ul și moda pentru femeile mai plinuțe. Cu toate că suferă de o boală numită lipedema, care îi afectează aspectul fizic, nu a lăsat acest lucru să-i stea în cale. Acum, are o comunitate de peste un milion de urmăritori, pe care îi încurajează să fie activi și să pășească în sala de antrenament fără frică. 

Robert Zicman are 7 ani și este supranumit „copilul geniu”. A ajuns să fie inclus în rândul celor mai inteligenţi 1% oameni de pe planetă, lucru ce i-a determinat pe părinți să-i continue educația acasă. Este pasionat de robotică, fizică, biologie, dar cel mai mult de chimie – fiindcă experimentele arată ca și cum ar face magie. 

Mihai Hînda are 20 de ani și o emisiune la radio. La început visa să ajungă pilot F1, dar lucrurile s-au schimbat în liceu și deja din clasa a 9-a a avut prima interacțiune cu munca de DJ. A intrat într-un studio radio, de unde nu a mai plecat, fiindcă a simțit că și-a găsit vocea.

Virgil Ianțu nu mai are nevoie de prezentare. Îl știm de la „Vrei să fii milionar?”, „Copiii spun lucruri trăsnite și „Câștigă, România!”. Virgil Ianțu este fascinat de oameni și de potențialul lor de a fi excepționali de buni dacă primesc respect, înțelegere și educație. Spune că „e fain să schimbi”, fiindcă descoperi cea mai bună variantă a ta de la o zi la alta. 

TEDxCluj are o istorie de 10 ani în România, timp în care a construit o comunitate locală de peste 13.000 de persoane, pentru care livrează conținut live original, actual și relevant prin intermediul speakerilor invitați la evenimente. 

Proiectul TEDxYouth@Cluj a apărut odată cu nevoia tot mai acută de a scoate talentele în față, de a arăta că tinerii pot fi exemple pozitive pentru societatea în care trăim și, mai ales, de a pune umărul la forma pe care educația non-formală o va lua în următorii ani.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Best Marketing Cluj 2019

Best Marketing Cluj, câteva idei după conferință

Next Post

RO-WINE de toamnă, gustat la Cluj

Related Posts