fbpx

Playback

fripturaDeci ba… is dezamajit pana in maduva oaselor. Ieri, am fost ei eu la o nunta, nu are rost sa intru in discutie cu provire la nunta la care am fost, ca pentru asta trebuie sa ii aloc un articol intreg, asdar, in fine, deci si prin urmare, ma duc si io la o nunta (pe valea Ariesului, ca doar de acolo ma trag, si inca mai am o multitudine de pretini), plin de voiosie, si fericit ca o sa am parte de o masa copioasa (asta e unu din lucrurile care inclina balanta pe partea pozitiva, pe partea de a merge la o nunta) … mancarea.

Si celalat lucru, care o face sau nu sa se incline (binenteles, ca principalul motiv, daca e sa merg sa nu la o nunta, e apropierea fata de miri, da presupunem ca acest aspect e rezolvat – si anume sunt pretin cu cel putin unu din preafericitii) e muzica … da ma, e muzica, imi place la nebunie, ca pa’ colo’ pa la noi, pa Valea Ariesului, se poarta formatii.

Vin aia cu scule, cu lautarii, si se apuca de cantat (e drept ca la muzica usoara, prea putine formatii se mai baga sa cante, dar la muzica autentica, canta din tati plamanii ma.. super, serios ii chiar fain sa auzi o ciocarlia, sau o pusca si cureaua lata … cantata live, acolea langa tine, cu boxa in timpan, si microfonu’ in fata)

No’ bun, numa’ ca ieri, o venit ceva vedeta locala, plecat din Baia de Aries, de o buna bucata de timp (sincer io’ mi’o amintesc foarte vag …. imi aduc aminte ca am vazut-o pe undeva…daca nu o vedeam acum la nunta asta, daca o vedeam intr-un alt context, cu siguranta nu o asociam ca fiind din Baia… ma rog, ca o stat si ea in Baia) si s’or apucat de cantat (tat in timp ce noi serveam friptura) … ba, nu contesc ca avea doamna o voce de inebunai… nici tatas’o nu era de lasat …numa ca, la o piesa, carcotas cum eram io (ca mi se parea ca ceva nu ii in ordine, buburuza zicea ca fac astia playback, io ii ziceam: cum draq sa pui CD-ul la o nunta, si sa te faci ca canti caca’nti … e inadmisibil!) ma tat uitam la ea in microfon sa vad, dade dade o prind … si din pacte o prind ma… o prind ca desteptaciunea de ea, o facut o dedicatie la icsuleasca din Sartas, ceva fosta amica de pa vremea cand era si aia pa’colo, si in acelasi timp o si cantat … no’ amu’, daca nu are doua limbi, doi omusori si dublu corzilor vocale (habar n’am cate is…apropo cate corzi vocale avem?..2?) atunci cu siguranta o facut’o lata, o pus sa sune CD-ul …si nu e frumos….


9 comments
  1. Păi şi, n-aţi pedepsit-o?! Playback poa’ să facă şi o surdomută!
    Eu personal detest nunţile. Poate or să-mi placă atunci când oi avea peste 65 de ani căci până atunci, băbăretul şi moşnegăretul medieval va fi dat ortul popii.
    Salutare.

  2. Dane, nu suntem super oameni. Mai ales ca probabil o avut ceva nunti de cantat luna aia. Trebuie sa-i intelegem si pe ei. La nunta mea voi canta eu. Melodie facuta de mine. Pe sistem.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

No, me’m azi?

Next Post

Tu cu cine faci banking?

Related Posts