fbpx

Papa la Sanyi a deschis la #Cluj

De Alexandru Pădurean prea puțini dintre noi am auzit. În schimb suntem aproape convinși că-l cunoaștem pe Sanyi.

Papa la Sanyi - foto Calin Ilea - 0178 WEB

Unii dintre noi, cei mai norocoși, îl știm din București, îl știm că a gătit pentru parlamentul European, dar cei mai mulți îl cunoaștem din Vama Veche. Mulți nu au mâncat la el, nu i-au trecut pragul, dar marea majoritate au auzit de ”cârciuma” lui din Vamă și de salata lui de vinete faimoasă.

Ei bine, Papa la Sanyi a deschis o cârciumă și-n Cluj!

Papa la Sanyi: str Gh. Șincai, nr 7, Cluj-Napoca, telefon 0724 501 590

2016 0307 Papa la Sanyi - foto Calin Ilea - 0019 WEB

Nu eu îi spun cârciumă, Sanyi îi spune. Sanyi e în primul rând un om, apoi un super bucătar și abia apoi un om care ”vinde” mâncare. Am discutat puțin aseară cu el și mi-a spus că ce deschide el în Cluj-Napoca este ”un fel de alt fel”.

Dimineața, pentru că se dechide la ora 8:00, va fi o omletărie. Adevărul este că în Cluj-Napoca nu ai o ofertă variată în ceea ce privește micul dejun, așadar omletăria lui Sanyi este mai mult decât binevenită.

Pentru amiazi, Papa la Sanyi se va transforma într-o împinge tava. Dar nu din punct de vedere a calității mâncării și nici măcar din a prețului. Personal, din cauza litoralului românesc, am această idee că ”un împinge tava” este un loc cu mâncare slab calitativă, este o ieftineală din toate punctele de vedere. Sunt conștient că nu asta înseamnă împinge tava, că de fapt ”un împinge tava” presupune un loc unde mănânci repede, iar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie slab din punct de vedere calitativ. Sanyi promite să facă prețuri corecte (undeva pe la 20 de lei va ieși ”meniul zilei”, am pus între ghilimele meniul zilei pentru că nu va fi meniul zilei).

Iar seara, după ora 17, Papa la Sanyi se va transforma într-un restaurant gourmet, unde vom putea comanda și mânca de la faimoasele lui rețete până la quesadilla (da, are și asta în meniu).

L-am întrebat de unde își cumpără materia primă și am aflat că undeva pe lângă Covasna, Tg Mureș, la mai 130 KM de Cluj are aprovimatv 6 ha de teren agricol unde cultivă legume și crește ceva animale. Ar vrea ca toată carnea să și-o producă singur, dar din păcate nu îi permite legislația să își taie singur animalele… așa că e nevoit să aducă vita și berbecuțul din București. Restul legumelor și alte materii prime de care are nevoie în prepararea mâncării încearcă să o procure de la producători locali.

2016 0307 Papa la Sanyi - foto Calin Ilea - 0083 WEB

Promovează în cadrul cârciumii lui un producător de săpun natural, un producător de ciocolată (toate acestea se pot cumpăra la pachet), un designer de local (tipa care i-a amenajat) și nu în ultimul rând pe cei de la 7lămpi (ei ”luminează” localul).

2016 0307 Papa la Sanyi - foto Calin Ilea - 0196 WEB

Foto by Călin Ilea, mai multe poze găsiți pe Facebook


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Avariile auto, manual de utilizare

Next Post

Flori pentru florărese, ediția 2!

Related Posts

Daca e Joi, e cinemateca … TIFF!

Dragi clujeni, si vizitatori ai Clujului, fiind obisnuiti cu tot felu’ de festivale de film … unele mai internationale ca altele … era destul de nasoala acesta perioada … asa ca, minunatii de la TIFF, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc(APFR), organizeaza in perioada 27 octombrie – 22 decembrie, editia cu numaru’ doi a Cinematecii TIFF.
citește mai mult