fbpx

Oare sunt defect?

Ma sunt scarbit de ce poate sa faca presa in ultimele zile … serios, ori eu sunt defect, ori mi se pare total gresit sa iti concentrezi toata energia spre Huidu.

Din punctu’ meu de vedere, e anapoda rau, ca se vorbeste de Huidu … nu e nici primu’ si din pacate nici ultimu’ accident de acest gen … Daca tot s’o facut atata tam’tam, din cauza, nefericitului accident, mai bine isi canalizau fortele, spre a sensibiliza constiinta civica, astfel incat sa se puna presiune pe guvern, pentru a se reduce aceste nenorociri.

Sunt trei motive, mari si late, care stau la baza acestor accidente:

1. Infrastructura … nu ai drumuri, ai oameni nervosi in trafic … oameni, care la un moment dat, trec peste acel prag psihologic de respectare a legislatiei … oameni, care isi baga picioarele! Uniunea Europeana propovaduieste vorba: in primu’ rand sa se asigure cadru’, si doar apoi sa se aplice legea … exemplu: daca nu ai parcari, nu da amenzi pentru parcare ilegala!

2. Cadru legislativ … la noi, pana in zi de azi nu au reusit sa faca un cadru’ legislativ care sa il faca pe meltean sa se gandeasca de trei ori inainte sa apese pedala de acceleratie … eu unu nu o sa inteleg prea curand, de ce daca depasesc viteaza cu 100 km/h nu se intra in penal … serios, daca am peste 100 km/h fata de viteza reglementata pe sectoru’ de drum ics, imi poti zice glontu’ … nu de alta, dar daca sunt intr’o zona rezidentiala, limitata la 20 km/h, si eu circul cu 121 km/h si sare un copil cu mingea in fata mea … clar ca nu e bine … sunt glont pentru el!

3. Mentalitatea soferului … la asta e de lucru, nu de alta, da e greu … daca nu ai cele doua puncte de mai sus … sa il pastrezi pe asta … nu zic ca e imposibil, doar ca e greu.

Pe asta mi se parea mie normal sa se marseze … sa se caute tronsoanele de drum cu cele mai multe accidente … sa se caute motivele producerii acestora … si apoi sa se prezinte (daca se poate) o solutie … sa punem presiune pe guvern sa remedieze problema asta …

Sunt oare chiar asa de defect?


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

5 Responses

 1. Robintel says:

  Ai uitat de disciplină. Poți să ai autostrăzi spațiale și mașini mega-automate, dac nu ai disciplină, oamenii vor muri. Codul rutier exact asta face: explică disciplina rutieră. Îmi pare rău, dar să mergi cu suta la oră pe polei, având cauciucuri de vară, nu este disciplină.

  • Dan Ciulea says:

   Robintel, eu refuz sa vorbesc despre accidentu’ lui Huidu… din punctu’ meu de vedere, e vinovat si cu asta basta! Ce spun eu aici e cauzalitatea acestor accidente …

 2. Egroeg says:

  Io cred ca Huidu se joaca GTA3 si a vrut sa faca niste puncte …

 3. Daniela says:

  Nu esti defect tu ci alte persoane. Tu nu ai nici o treaba, esti perfect sanatos. Eu nici nu prea ma ma mai uit la stiri sau la tv ca deja m-am sictirit. S

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.