Home » Nemurirea

Nemurirea

Credeti in nemurire?

Eu unul refuz sa cred/accept ca asta e tot … refuz sa cred ca dupa 90 (eu am sa traiesc minim 90 de ani, i-am spus deja sotiei ca la 80 de ani imi iau nepotii si ma duc cu ei prin cluburi) ma transform in cenusa. Nu vreau sa accept, ca un copil care moare inainte sa se nasca, se transforma in pamant … stiu ca viata nu e dreapta, dar nici o sansa de fericire sa nu aibe acel copil? Nu, refuz … si normal, ca oricine care refuza ceva, incepe sa isi faca scenarii, si in functie de cat e de sarit de pe fix, ajunge sa isi construiasca o lume personala, in care totul este gandit pana la cel mai mic detaliu, prin urmare, luand ca punct de plecare, rationamentul mai devreme expus, am sa va expun credinta mea cu privire la nemurire. Dar nu inainte de a atrage atentia, asupra faptului, ca din cele mai stravechi timpuri oamenii au cautat un mod, prin care sa isi prelungeasca viata de aici, la nesfarsit.

old manNu stiu daca ati observat, dar nimeni, nu isi doreste sa aibe 200 de ani, fizic vorbind, toti care au gasit piatra filosofala, aveau 500 de ani dar cu un corp de 40 de ani … Prin urmare, clar, ca nemurirea nu vrei sa o petreci in suferinta.

Asadar, ca sa revin la subiectul principal, ce este nemurirea? Pai eu am 2 teorii:

1. Prin munca, iubirea, ajutorul, etc, prestate in viata pamanteasca, iti asiguri un loc pe tronul nemuririi. Exemplu: toata lumea stie de Nefertiti … ea este un exemplu clar de nemurire, daca si dupa (sa mor daca stiu cate mii de ani au trecut de la moartea ei) inca se mai vorbeste de ea, clar ca nu a murit. Atata timp, cat nu esti uitat … traiesti!

Doar, ca teoria asta, nu ma prea ajuta cu foarte mult … adica ok, vorbeste lumea de mine, dar eu sunt mort… si plm, tot ei sa se bucure de sudoarea mea? Eu? Chiar asa de altruist nu sunt… vreau si eu ceva!

Si, vin cu teoria nr. 2, nu mai tin minte, cine a scos-o, stiu doar ca am citit-o undeva prin clasa XI-a (pe atunci eram nebun sa citesc genul acesta de carti), si teoria este una cat se poate de simpla: daca faci lucruri bune pe pamant, cand mori sufletul tau, se transforma in stea, si acolo, sus pe cer poti sa interactionezi cu prietenii tai (practic e paradisul, nu are importanta ca prietenul tau cel mai bun nu a murit, pentru tine lumea in care ajungi e perfecta, cu tot si toti cei de care ai nevoie sa fi fericit!) Destul de simplu si frumusel, nu? A si daca esti un Ted Bundy, pur si simplu te transformi in … cenusa… gata, sufletul tau a ajuns energie pentru viermi. Fara iad, draci care te baga in smoala, violuri, simplu si curat … nu mai existi.

Voi? Credeti in nemurirea sufletului?


comments

Etichete:
Loading comments...