fbpx
apa plata cu lamaie

Mi-am scăpat iPhone-ul în apă, ce mă fac?

Indiferent că vorbim de un iPhone, HTC, Huawei, sau alt telefon încapsulat, ce te faci dacă îl scapi în apă?

Vă spun din proprie experiență ce am făcut eu.

Primul lucru pe care l-am făcut după ce l-am scos din apă, a fost să încerc să-l închid. Spun am încercat pentru că timp de vreo 30 minute se tot închidea și deschidea singur, ecranul trecea de la verde la albastru, de la alb la roșu… într-un final, după ce am reușit să-l închid, l-am băgat într-o pungă de orez și l-am lăsat acolo până dimineța următoare (a stat în pungă undeva la 14 ore).

A doua zi dimineața l-am sos din punga de orez, l-am pornit, l-am conectat la comp și i-am făcut un back-up. Am avut noroc, mi-a stat deschis cât să-i fac un full backup, după care a început să-mi dea din nou ecranele alea colorate, să se închidă singur.

Convins fiind că e mortă situația, am mers cu el la Orange (de acolo l-am luat) și le-am povestit la băieți ce am făcut (nu încercați să faceți pe proștii, că nu a căzut în apă, telefonul e blindat de senzori și detectează și când vorbiți cu precipitații), băieții de acolo foarte de treabă mi-au explicat foarte frumos dispozițiile pe care le au de la Apple, cum că orice telefon care a luat contact cu lichidul, se sigilează și se trimite la mama lui, dar că (atenție!) le dă posibilitatea să îmi vândă un nou telefon la un preț promoțional… am plătit 1300 lei.

Ideea e că orice telefon încapsulat, odată ce a luat contact cu lichid, se îndreaptă cu pași repezi spre moarte. Că îți moare a 2-a zi, așa cum am pățit eu, că moare peste o săptămână, o lună… sfârșitul este inevitabil. Nu o spun eu, o spune inginerul din mine.

Bunica, Dumnezeu să o ierte, mi-a spus o vorbă mare:

Domnia și prostia se plătesc!

Așadar răspunsul la întrebarea din titlu e destul de simplu, poate nu pe placul vostru (cu siguranță nu a fost nici pe al meu), dar e singurul răspuns: îl înlocuiți!


1 comment
  1. stii ce faci? te rogi ca mine ca apa sa fi intrat intai pe la senzorica ala de opreste telefonul cand simte ca e ud. Nu de alta, dar al meu a facut baie duminica seara si acum merge:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vunk – Înconjurul Lumii la Cluj

Next Post

România, țara în care nu există decât vinovați!

Related Posts