fbpx

Medium Rare, de Adi Hădean @ EuropaFM

Duminica trecută a fost prima ediție a emisiunii lui Adi Hădean de la EuropaFM, Medium Rare. Fiind plecat cu treabă prin țară și prins de euforia faptului că doar ce aflasem că pot să fac live video pe facebook, am încercat să fac o analiză la cald a emisiunii. Spun că am încercat deoarce nu mi-a ieșit. Nu e chiar simplu să vorbești ”la liber”, sau nu mi-e ușor mie. Nu spun că e imposibil, spun că e nevoie de exercițiu (cel puțin eu am nevoie).

Așa că am ajuns acasă, am fost prins cu tot felul de treburi urgente, iar azi am reascultat emisiunea (ascult-o și tu)

Se simte că Adi a mai lucrat în radio, are vocea gravă, nu-i tremură, nu face pauze și ăăă-uri când vorbește.

Subiectele pe care le-a abordat (și presupun că acesta este formatul, timeline-ul emisiunii) este exact ce îmi doream de la o astfel de emisiune.

În ceea ce privește amabilitatea lui, a gazdei emisiunii, se vede că e din Maramureș. A pus întrebările corect, fără să-l încurce, l-a lăsat pe invitat să vorbească și nu l-a contrazis (aici, la faza cu grânarul europei, nu știu ce să spun, mulți vorbitori de la TEDxCluj au zis că asta e o umflare în pene a noastră, că nu am fost așa ceva). Ba mai mult, a reușit să le dea peste nas unor patroni de restaurante într-un mod elegant, astfel încât aceștia din urmă să-i mulțumească la final.

Rețeta din cadrul emisiunii mi se pare cireașa de pe tort și chiar îmi place cum reușește să o prezinte, fără poze, fără video, într-un timp scurt.

Educarea publicului, mai ales a celor care ne pun mâncarea pe masă (și aici mă refer de la producători până la bucătarii din restaurante) este partea mea preferată din emisiune.

Așa cum spuneam și în live, aș aprecia dacă ar schimba puțin playlistul. Îmi dau seama că nu muzica este neaparat ceva definitoriu în emisiunea lui, îmi dau seama că trebuie să urmeze niște linii pe care le dictează politica radioului, îmi dau seama totodată că la fel am o problemă și când ascult Deșteptarea și/sau Avocatul Diavolului. Nu sunt absurd, nu mă aștept să aud playlistul de la OffRadio și îmi dau totodată seama că playlistul a fost făcut în urma unui studiu aplicat pe ascultători, cu toate acestea simt că muzica este liantul și îți poate da o stare (în sensul că te poate face să ai starea pe care producătorul emisiunii și-o dorește). Dar, evident, asta ține de preferințele personale muzicale care mai mult ca sigur sunt subiective.

Pe scurt, chiar dacă ora și ziua (duminică, ora 12:00) nu este cea mai potrivită pentru mine, cu siguranță voi intra pe pagina emisiunii pentru a o asculta în ”reluare”.

Felicitări!


2 comments
  1. Mulțumesc. Playlistul e al radioului, nu am avut nicio contribuție, nici nu-mi doresc:). Muzica Europa Fm e bună pentru mine fix așa cum vine:).

    1. Preferințele mele muzicale sunt subiective, știu. Nu e ca și cum nu ascult Europa FM, că în mașină doar EuropaFM, RockFM și DigiFM ascult (în funcție de locul din țară în care mă aflu).

      Aștept cu nerăbdare următoarea emisiune 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Imaginați-vă o viață fără U!

Next Post

Dacă n-ar fi ”U” @ Piața Unirii | 10 martie 2016

Related Posts

#FieCa

Fie ca Sfintele Sarbatori de iarna sa-si reverse harul asupra ta si a celor dragi, sa-ti aduca linistea inimii si a mintii si sa-ti sporeasca sanatatea si belsugul, sa-ti implineasca gandurile si sperantele. Sarbatori Fericite!
citește mai mult