fbpx

Martor ocular

Din seria numa’ maine nu’i poimaine, va povesteam io zilele trecute cum ca am avut niste musafiri nepoftiti, pa’ casa, ziua’n amiaza mare … no’ si vorba aia, dupa ce mi’am facut datoria civica si am apelat la 112, in cele 2 minute pana o aparut primu’ rand de politisti (primii care au ajuns la fata locului au fost sectoristii – politia de cartier), am avut timp berechet sa imi reverific cunostiintele in ceea ce priveste numele sfintiilor … dar fiindca sunt un profesor riguros, mi-am impus sa spun numele sfiintiilor in concordanta cu vecinii … astfel, in doua minuta i-am bagat in toate gaurile pa tati vecinii, i-am scos si i-am asociat cu tot felu’ de practici medievale … dar in concordanta cu sfintii de pa pereti.

Binenteles ca in momentu’n care au aparut sectoristii, io nu m-am oprit … mi-am continuat pledoaria … frustrarea mea era cum sfintii mamii lor, ce se pogoara peste capetele lor de vecini, nu au auzit nimic … nici unu nu o fo’ acasa, tati dormeau, si in cor nu au auzit nimic … da nimic’ … si culmea cand, am desfacut sampania aia de revelion o auzat …

No, in fine, asadar, ajunge politia de sector, imi vars frustrarea, si imi spune, ca in majoritatea cazurilor, nu exista martori oculari … Pai cum ma? … cum sa nu existe? … cica foarte simplu, zice catre mine, hai sa iti explic putin cum sta treaba:

Io, ca politist, vin la tine si te intreb daca ai vazut ceva in legatura cu jafu’ ics. Tu, ca cetatean model, spui ca da, si mai mult decat atat, esti de acord sa imi dai si o declaratie, prin bunavointa ta, te faci martor ocular, ca sa scapi romania asta de o creanga uscata care nu face altceva decat sa suga (da, ai citit bine, SUGE) seva din ce mai e bun in lumea asta.

Pana amu, tate bune, numa ca pana la proces, si nu numai, pa martoru’ ala ocular, politia nu il protejeaza … ai vazut in filmele americane, cum un martor ii luat in custodia politiei, si char i se schimba identitatea si mutat in alta partea? … Ia? … No bun! Alea’s filme … la noi, te lasa’n pace … Cica romanii is crestini buni … are grija Domnu’ de tine!

No, si amu’ intrebarea mea: In conditiile astea, te baji ca martor?

trusa politie


8 comments
  1. Pingback: avemblog.net
  2. Și pe lângă asta, te mai cheamă și de n ori la tribunal, de ajungi să crezi că de acolo îți iei salariul. Deci, chiar dacă nu te omoară hoțul, iți mănâncă ficații sistemul.

  3. Vorba aia „Trăim în România şi asta nu mai e demult o scuză” 😀 În ţara asta io zic că tre’ să facem o reformă totală ca să mai avem şanse să ajungem în rândul ţărilor civilizate.

    După o luuungă pauză, iată-mă că revin, sper eu că în forţă! 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cat de repede …

Next Post

Cluju’… altfel

Related Posts

Pana cand?

Ieri, m’o frecat neuronu’ cu o intrebare: hmmmm, ma tot gandesc cine e vinvot: parintele sau copilul .... pana la urma, coptilu' face ce face pentru ca i se permite, pentru ca asa a fost educat ... via Clar, plodu e vinovat, nici nu incape indoiala … doar ca nu e singuru’ vinovat … adica, hai sa ne intelegem, un plod nu o sa faca ceva ce nu o fost invatat sa faca … daca parintii ii permit sa se joace toata ziua cu putulica in nisip, el o sa se hilizeasca la toate fetele ce trec prin groapa lui de noroi … e clar, nu incape indoiala … nici nu se pune problema ca parintii nu au partea lor de vina!
citește mai mult