fbpx

Locul 1 acordat de Google pentru iQuest

Sa mai aud pe cineva ca Ardealu nu e fruncea ( a se intelege aici Cluju’)!

#1 Mobile Travel Application

Compania romano-germana iQuest a primit trofeul categoriei “Aplicatii pentru turism” si o recompensa de 100.000 de dolari in cadrul concursului mondial initiat de Google.

Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie. In etapa finala s-au calificat 200 de aplicatii, cate 20 in fiecare din cele 10 categorii.

Castigatoare a categoriei Travel, aplicatia Trip Journal a companiei iQuest devine astfel una din cele mai bune 10 aplicatii din lume, dezvoltate in acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Juriul concursului a fost alcatuit din specialisti de top reprezentand corporatii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

Soft-ul romanesc a fost creat in circa 5 luni, de o echipa formata din 10 de programatori, designeri si testeri. 2 reprezentanti iQuest au participat marti, 8 decembrie, la o sesiune de testare a aplicatiei la sediul Google din Londra. Au avut ocazia sa ii intalnesca pe oficialii Google, care i-au felicitat pentru aplicatia castigatoare. In acelasi timp, i-au cunoscut pe ceilalti concurenti din Germania, SUA, Olanda, Norvegia, etc.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi vor pastra amintirile de vacanta si isi vor putea impresiona prietenii si familia, trimitandu-le informatii actualizate din locurile pe care le viziteaza. Programul permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note. Inregistrarile pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pe albume web Picasa.

TripJournal poate fi instalat pe terminalele iPhone din magazinul virtual iTunes Store al Apple, care este disponibil in 100 de tari, inclusiv Romania. Pe teminalele Smartphones care folosesc sistemul Android poate fi instalat incepand de saptamana viitoare de pe pagina de Internet Android Market. Ne bucuram ca am dechis calea spre aceasta noua tehnologie si speram ca mii de utilizatori vor folosi aplicatia Trip Journal in calatoriile lor.

Ei ce mai ziceti?

Gata,  Clujul a iesit din criza 😀

Astazi imi si instalez programelul lor sa vad ce si cum…


4 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Pricop Alexandru | 3D Artist

Next Post

Romania … pitoreasca!

Related Posts