fbpx

Jazzul în toate formele lui, la cea de-a 12-a ediție Jazz in the Park – noi artiști confirmați

Mix captivant de sunete și stiluri în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca

Jazzul se pregătește să îmbrace culori culturale din cele mai diverse, la Jazz in the Park Festival 2024. Noii artiști confirmați vor aduce la Cluj-Napoca ritmuri care traversează granițele și genurile muzicale, de la ritmuri dansante din Senegal, la jazz etnic din Azerbaijan, până la influențe tradiționale românești, totul într-un mix captivant de sunete și stiluri ce promite o experiență muzicală de neuitat.

Printre artiștii noi se numără Orchestra Baobab din Senegal, cunoscută pentru ritmurile sale influențate de son cubano, wolof și tradiții mande, precum și Isfar Sarabski Quartet din Azerbaijan, care redefinește jazzul prin elemente electronice inovatoare. Publicul va avea parte și de influențe tradiționale moldovenești aduse de Trigon, dar și de vibe-ul urban românesc de la Norzeatic și Qinta Spartă.

În plus, serile festivalului vor fi animate de seturi electrizante susținute de DJ-i precum DJ HefeAndi MoisescuMoss Farai și Melomenuții.

Anunțul nou de lineup dovedește încă o dată cât de multă varietate oferă an de an festivalul nostru!

Ne continuăm tradiția de a avea o trupă africană prin Orchestra Baobab, avem o premieră națională prin Isfar Sarabski și ne bucurăm să revină prietenii noștri de la Trigon și Jazzbois, din țările noastre vecine.

E cumva ironic că Jazz in the Park e considerat un festival de nișă, fiindcă în lineup-ul nostru își găsesc ceva de ascultat atât pasionații de jazz, cât și fanii de electronică, world music, funk, hip-hop, afrobeat sau easy listening.

Jazzul e incluziv, iar acesta e principalul nostru mesaj!

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park
  • Orchestra Baobab (Senegal) – Trupa din Dakar cu peste 50 de ani de activitate aduce pentru prima dată în România ritmurile vibrante de wolof și al tradițiilor mande. Orchestra Baobab e o invitație directă la dans și bună dispoziție.
  • Isfar Sarabski Quartet (Azerbaijan) – Tânărul pianist și compozitor combină jazzul cu elemente de electronică, oferind o experiență muzicală unică și captivantă. Originar din Baku, Sarabski a câștigat recunoaștere internațională pentru talentul său excepțional. La Jazz in the Park vine sub forma unui quartet.
  • Trigon (Moldova) – Îmbinând sunetele tradiționale moldovenești cu influențe moderne de jazz și rock, Trigon este o trupă de neratat la festivalul din acest an. Fondată în 1992, trupa a reușit să cucerească publicul cu stilul său unic, numit de unii ”un blend de punk greoi și rock, plus folk”.
  • NAUSYQA(Olanda) – Un sextet modern al cărui membri provin din Olanda, Portugalia, Spania și Italia,  Nausyqa sunt una din descoperirile recente ale concursului Jazz in the Park, ei câștigând locul 3 anul trecut. Stilul lor aparte ne-a făcut să continuăm colaborarea și în acest an.
  • Norzeatic și Qinta Spartă (România) – Norzeatic, cunoscut ca artist de hip hop și poet, va cânta alături de trupa Qinta Spartă și va aduce la festival un amestec de hip hop, funk și groove.
  • Jazzbois (Ungaria) – Trio din Budapesta care combină jazzul cu hip hop-ul, creând un sunet groovy și captivant.

Jazz in the Park Festival revine între 30 august și 1 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, iar printre artiștii anunțați anterior se numără: legendara trupă Cymande, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Avishai Cohen Trio, Tigran Hamasyan Trio, Jazzanova Live, Manu Katché, Kinga Glyk, KRiSPER, Amphitrio, Oreglo și Wasted Generation. 

Pe lângă concerte, organizatorii pun un accent deosebit și pe experiența participanților. Jazz in the Park Festival este singurul festival din România care încurajează practicarea muzicii ca hobby și promovează echipamente audio pentru cei care vor să o asculte mai bine.

Pentru a completa experiența de festival, vor fi oferite momente culinare speciale și diverse activități complementare, gândite pentru publicul de toate vârstele, cum ar fi Gin & Pizza Workshop: ateliere unde participanții pot învăța cum să facă o pizza delicioasă, iar mai apoi să o savureze în festival. La fel, și cu ginul și tainele mixologiei.

De asemenea, la Jazz in the Park va fi amenajat un Book Corner, unde cei care iubesc lectura pot să citească o carte cu muzică jazz live pe fundal.

Întâlnirile pe Prispă vor reveni în acest an cu noi discuții tihnite, dar interesante, cu marii artiști care vor cânta la noua ediție a evenimentului, cu specialiști din industrie și nu numai. 

Abonamente la preț redus

Până în data de 25 iulie, cei care vor să vină la festival pot să beneficieze de abonamente la preț redus: 399 lei. Un discount special este disponibil pentru muzicieni, artiști și studenți de muzică la liceu sau facultate de profil, care pot beneficia de cel mai bun preț al abonamentelor de doar 300 de lei, prin completarea unui formular online. Această campanie este valabilă în perioada 26 martie-8 iulie. 


​​DESPRE JAZZ IN THE PARK

​​Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit până acum peste 450 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival”, la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. A devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment.

De asemenea, festivalul a fost finalist de 5 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar pentru ediția de anul trecut.

Evenimentele marca Jazz in the Park sunt organizate de Fapte, asociație care dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale. Anul acesta, asociația a primit premiul AFCN pentru ”Rezistență în Cultură”. Calendarul din 2024 include:

  • Jazz in the Park Competition | Parcul Central „Simion Bărnuțiu” | 5 – 7 iulie
  • Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic „Romulus Vuia” | 30 august- 1 septembrie
  • Music Gallery | Muzeul de Artă din Cluj-Napoca |4 – 26 octombrie

Parteneri principaliBRD – Groupe Société GénéraleBirra MorettiPurcariDIGI

Parteneri:  IQOSPepsi, FarmecRMB Inter AutoBrico DépôtDaisler Print House8×8Iulius MallTSV Line, Tanqueray, Mobila Dalin, Hell Ice Coffee, AudioTechnica, Meze Audio, Olivo, Steelcase, Energobit, Eco Garden Construct

Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Europe Jazz Network, YOUROPE, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte

Parteneri mediaEuronews RomâniaRock FMZiarul MetropolisScena9, Suplimentul de CulturăThe Woman, TVR ClujRadio România Cluj, Kolozsvari Radio RomaniaZiua de Cluj, Cluj24Visit Cluj

Detalii complete despre artiști și activitățile festivalului, precum și detalii despre bilete puteți găsi pe www.jazzinthepark.ro.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

We Love Retro 2024

Next Post

Catrinel Dumitrescu primește Premiul de Excelență la TIFF.23

Related Posts