fbpx

In cele din urma…

Totul a inceput in data de 01.05.2009 (1 mai muncitoresc) imi luasem masina de o luna si eram extrem de nerabdator sa o testez si pe drumuri din strainatate, asa ca ne hotaram sa plecam de 1 mai la Budapesta.

OK, imi aranjez actele (e pe lasing cumparata, imi trebuie imputernicire de iesit din tara), imi fac asigurarile medicale, pregatesc actele, bla bla.. si plec cu noaptea in cap sa ajung pe ora 9 la destinatie.

Nu intru bine in Ungaria ca ma si opreste un “rendorseget” (politia rutiera), linistit, nici macar nu ma dau jos din masina, sa vina el la mine, ca doar toate sunt in regula, circulam cu viteza regulamentar…, ii dau actele si astept… si imi zice :

rendorseget: Ungureste sau Romaneste?

eu: Romaneste (nu stiu o boaba de ungureste)

rendorseget: avem o problema (si imi arata carnetul)

eu: dar eu sunt in poza (era o poza facuta pe vremea cand eram cu parul lung, cu barba si slab)

rendorseget: nu, nu avem o problema (si imi tot baga carnetul in fata)

eu: (enervat putin) ala din poza sunt eu!

rendorseget: fi putin atent, avem o problema…

si ma trazneste ceva! vad! ma rosesc instant si mi se imoaie piciarele… carnetu expirat de 6 (sase!!!!) luni …  (eram extrem de bulversat, ca in luna martie luasem o amenda pentru viteza…, si nu imi zis nimeni nimica in legatura cu expirarea carnetului)

eu: am uitat, nu mi-am dat seama (ma sclifoceam)

rendorseget: poftiti afara din masina

imi explica cum sta treaba, ca circul fara carnet de conducere valabil, ca ma poate paste un dosar penal, ca amenda e atat, bla bla… in fine o rezolvam cu ceva HUF, si ca norocul ca eram cu inca 2 prieteni care aveau carnet si au trecut unul din ei la volan, si ne-am continuat scurta escapada, dar dupa ce am ajuns in Cluj a inceput …

Ore aproape saptamanal, invatat in fiecare zi, nopti nedormite, stres, emotii…. (asta exceptand perioada de concediu, cand totul a fost relaxat… fara griji, fara telefon mobil, doar noi si marea)

Astazi, dupa o noapte extrem de lunga, ne-am trezit la ora 4 jumate dimineata, la ora 5 jumate am facut cafea, am baut-o pana la ora 7 jumate, am plecat la sala sporturilor am stat pana la ora 8 jumate (sa nu imi aduc aminte cate tigari au fost arse in tot acest timp, cate kilograme date jos…) dupa care pana la ora 9:50 nici un semn, incep sa sun, deja nu mai puteam… mi se inchide si primesc un mesaj:

Cred ca e ok, nu am primit dosarul

Semn-Incepator#:-S , asta a fost in cele din urma avem carnet 😀 , da buburuza a avut azi traseul, si l-a luat!

Asa ca, incepand de maine, soferi clujeni FERITI-VA, ca vine!!!  🙂


Loading comments...
Previous Post

Ce faci Vineri seara?

Next Post

Halloween

Related Posts