fbpx

Experiență multisenzorială La Cuptor Sibiu

În primul rând vreau să-i felicit pe cei din Sibiu, cu precădere echipa de la La Cuptor, pentru deschiderea pe care o au afacerilor din jurul lor. E extraordinar cum colaborează ei cu ei, astfel încât să aibă un eveniment senzațional. Bravo! Așa se fac afaceri de succes: colaborezi cu cei de lângă tine într-un mod benefic pentru toate părțile participante. Mi-a plăcut, sunt un exemplu de urmat… și sper să văd / particip și-n Cluj la astfel de colaborări culinare.

Am fost la multe degustări de meniu și asocieri de vin cu mâncarea, dar sincer vă spun că niciodată nu am participat la o așa experiență culinară.

Fiecare fel de mâncare a fost inspirat din notele parfumului MATCA, asociat cu vinuri de la 1000 de Chipuri, totul într-un decor, marca JUJUBE (pe masă se aflau elemente și ingrediente din preparatele pe care le-am degustat). Iar pe fundal se auzeau acordurile lui Aurel-Ciprian Dancu împreună cu trupa lui de Jazz. Poze by Iphoto.

Primul pas era să mirosim parfumul, să încercăm să identificăm elementul principal, după care gustam din preparat, clăteam palatul gurii și apoi gustam din nou imediat după ce ne deschideam papilele cu ajutorul unei înghițituri de vin.

Incredibil cum se deschid aromele din mâncare când faci acest exercițiu de miros și gust. Vă recomand, nu o să regretați. Surpriza mare, pentru mine, a fost experiența culinară pe care am primit-o datorită parfumului.

Cu vinul am mai testat și știam la ce să mă aștept. Adică, dacă vinul este ales corect, îți deschide o cu totul altă lume a gusturilor. Iar oamenii de la 1000 de Chipuri, au ales excelent.

Meniu degustare: 280 lei / persoană

  • Am început seara cu un pahar de Iordache – Feteasca Alba.
  • Amouse Bouche: Creveți cu ghimbir, sfere de lime și chilli, alături de un pahar de Cupaj Alb.
  • Aperitiv: Tartar de vită cu sos de smântână și curry, ulei verde, piure de măr și sfere de caramel. Asociat cu un pahar de Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc.
  • Fel Principal: Mușchi de vită cu pudră de fum, cremă de țelină coaptă aromată cu vanilie bourbon, microgreens de floarea-soarelui, unt de tomate, crochete de foie gras și sos brun. Palatul l-am deschis cu ajutorul vinului Wild Heritage.
  • Desert: Colțunași cu magiun de prune, infuzie de flori de soc, piper roșu, miere, kumquat și mentă. FN 14 a fost vinul cu care am închis degustarea / asocierea… nu seara 😛

Pentru că seara s-a închis mult mai târziu, după încă câteva sticle… și de apă plată și cafele.

Atmosfera La Cuptor

Am aprieciat faptul că au limitat numărul participanților la 30. Astfel toată atenția ospătarilor, bucătarilor, somelierului, parfumologului… a tuturor celor implicați a fost distribuită perfect.

Spun asta, pentru că realist, dacă doreau, puteau și aveau loc unde să mai primească oaspeți, dar au decis că experiența noastră e mai impportantă decât câștigul financiar. Le mulțumesc pentru această decizie… și acesta este încă un motiv pentru care La Cuptor Sibiu este restaurantul nostru favorit.

Cazare Sibu

Buburuza avea o conferință de conta la Sibiu, vineri și sâmbătă, iar evenimentul a fost joia, am decis să mergem mai repede cu o zi, dar să nu ne cazăm unde aveam conferința… pentru că de fiecare dată când mergem să mâncăm La Cuptor, ne cazăm cât mai aproape de ei, astfel încât după ce terminăm de cinat să ajungem rapid la cazare.

Nu că sunt distanțe mari, dar parcă îmi completez mai bine experiența așa. Drept urmare am căutat o cazare pe strada 9 mai… am găsit cu 150 lei / noapte.

Booking.com

Altfel, despre restaurantul La Cuptor din Sibiu am mai scris aici.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vorbe de duh: Călin File de Poveste Georgescu

Next Post

Revelion 2024 – 2025 în Cluj | Midnight Disco

Related Posts