fbpx

Evenimente speciale la TIFF.13

In fiecare an vanez evenimentele speciala de la TIFF si in special cineproiectile, proiectile de filme care au acompaniament live. Anul acesta am prins doua super evenimente speciale, pe care vi le recomand din suflet daca aveti posibilitatea sa le vedeti pe undeva, sa mergeti, sa nu le ratati.

Primul a fost Balanescu Qurtet – Maria T. Concertul a fost insotit de elemente vizuale ale artistului si compozitorului austriac Klaus Obermaier. Neaparat trebuie sa vedeti acest proiect, e senzational. Va spun!

Iar ieri am fost la filmul Crucisatorul Potiomkin (1925), un film senzational. Sincer va spun ca da clasa la multe filme din zilele noastre. Daca cumva nu e, ar trebui sa fie introdus in scoala ca exemplu de regie/actorie. Demential filmul, demential. Iar pe langa acest lucru, faptul ca pe fundal, coloana sonora a fost interpretata live de catre Russkaja, nu a facut decat sa aduca plus valoarea proiectiei.

La final, trupa austriaca Russkaya, ne-a invitat la concertul lor din seara aceasta de la Casa TIFF, ora 21:00:

M-am indragostit de genul: “heavy-metal – polka – jazz – rokk” al lor, clar merg astazi sa-i vad in concert!

In alta ordine de idei propun ca TIFF sa se mai prelungeasca cu inca o saptamana si sa mai reia unele din proiectii. Spre exemplu astazi trebuie sa ma impart in mai multe, pentru ca de la ora 21:00 vreau sa fiu la Casa TIFF (pentru Russkaya), tot de la ora 21:00 vreau sa ajung si la Biserica Evanghelica Luterana pentru „Faust” acompaniat live de Jan Esra Kuhl.

Maine nici atat nu pot sa ajung la Faust (ruleaza si maine, 05 iunie 2014, filmul acompaniat live) pentru ca de la ora 21:00 la Casa TIFF se proiecteaza filmul Usturoi a lui Radu Bazavan, iar de la ora 22:00, la Casa de Cultura a Studentilor, e „Hai Iu Iu NU Hi You You” – remix-uri Maria Tanase

Daca sunteti in Cluj-Napoca, va recomand sa mergeti… nu stiu cum o sa fac si eu sa ajung la toate, clar ca e imposibil, dar cel putin la doua voi ajunge.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

#ClujX – numa’ azi nu e maine!

Next Post

Supercampionii Clujului, de Ovidiu Blag

Related Posts