fbpx

EduHack2022, cel mai mare hackathon pe teme de educație formală și informală din România, lansează o provocare privind învățământul în mediul rural, dar și pe Marte

Au început înscrierile pentru evenimentul care va avea loc între 9-10 decembrie 

Cluj-Napoca, București, 21 noiembrie 2022: Romanian Tech Startups Association (ROTSA) în parteneriat cu Techceleratorși ClujHub organizează între 9-10 decembrie cea de a patra ediție e EduHack, cel mai mare hackathon de educație formală și informală din România. Printre noutățile evenimentului din acest an se numără provocări precum digitalizarea educației rurale, educația în spațiu, educația pe Marte sau homeschooling ca alternativă digitală.  

Înscrierea în cadrul evenimentului este gratuită și poate fi realizată aici, până pe 7 decembrie, ora 23:59.

Anul acesta, peste 200 de participanți sunt așteptați să accepte una dintre provocările lansate de către organizatori și să propună, în echipe, soluții la problemele identificate. Participanții – elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, artiști, oameni cu idei inovatoare – vor avea la dispoziție 36 de ore în care să-și folosească abilitățile pentru a dezvolta o soluție la una dintre provocările lansate de organizatori. 

EduHack și-a propus să devină un etalon în domeniul educației, reușind să adune soluții inovatoare care să răspundă problemelor mediului academic local, și de ce nu, să treacă dincolo de granițele naționale.

Pandemia ne-a arătat că educația are nevoie de soluții rapide pentru situațiile critice asupra cărora nu avem control și în fața cărora suntem puși.

Ediția actuală aduce în același loc mediul universitar, liceal și gimnazial, de la elevi la cadre didactice, până la persoane care își doresc să contribuie la a face educația să prospere.

De asemenea, noile provocări propuse sunt atât pentru probleme stringente, cu care ne întâlnim, din păcate, extrem de frecvent – precum educația digitală precară în mediul rural -, dar și pentru un viitor care nu mai pare chiar imposibil precum educația în spațiu sau pe Marte

Răzvan Cherecheș, director executiv ROTSA

Provocările EduHack 2022 acoperă șase arii:

I. EduAccess

 • Homeschooling ca alternativă digitală; 
 • Digitalizarea educației rurale;
 • Generarea de programe și resurse educaționale.

II. EduHealth

 • Educație verde (conectarea cu natura);
 • Educație albastră (conectarea cu apa);
 • Educație roșie (îmbunătățirea stării de sănătate în școli și universități).

III. EduShare

 • Dezvoltarea de contexte disruptive de cooperare și comunicare între studenți, elevi, profesori și companii.

IV. EduSpace

 • Educația ca pas în explorarea spațială;
 • Educația pe Marte – noutate 

V. YourEdu

 • Self-education ca fundament de dezvoltare personală;
 • Creează-ți propria provocare!

VI. Edu+++

 • Creșterea nivelului de educație în IT a elevilor și studenților;
 • Utilizarea AI în orientarea în carieră.

Până în acest moment, demersului i s-au alăturat peste 20 de organizații și companii partenere: Știrile Transilvaniei, ClujHub, Techcelerator, ASMVT – Asociatia Studenților în Medicină Veterinară din Timișoara, OctogonHUB, Cluj IT Cluster, Ciulea’s Blog, TOP Minds, DIH4Society, BWay, Smart Everything Everywhere, Cluj Startups, Fonduri-structurale.ro, consolid8, Make IT in Oradea, DIGITALIO, INNO, Biologic, Asociația Femeilor Profesioniste, Comunitatea ONedu România, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj), EMCC România, Asociația InspirAction, Legal Accelerators, Cărăbaș, Lungu – Societate Civilă de Avocați, Kickstart Engineering, Florin Roșoga, She is Mom, University of Petroșani Students Union, Organizația studenților mediciniști – Cluj-Napoca (proiect HEART, MedHack), Asociația Grupul Verde, Lifestyle de Cluj, Uniunea Națională a Studenților din România, Facultatea de Informatică Managerială, Universitatea Româno-Americană. 

Printre mentori și jurați se numără atât profesioniști cu expertiză din domeniul educației, cât și din zona de business development & start-up: Ana Stamatescu – digital education designer Asociația Techsoup; Florin Pop – fondator Primainvest Capital Management; Dafina Suciu – sales manager ClujHub; Cristina Țoncu – cofondator Techcelerator; Andreea Suciu – inspector școlar pentru limbi moderne Inspectoratul Școlar Județean Cluj; Răzvan Cherecheș – profesor Babeș-Bolyai University & trainer de public speaking; Oana Buzatu – purtător de cuvânt Primaria Cluj-Napoca; Gabriel Bădescu – profesor universitar de științe politice Universitatea Babeș-Bolyai, Tatiana Căuni – profesor de limba și literatura română Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”; Tudor Pasc – incubation director ROTSA; Cristian Dascălu – cofondator Techcelerator și partener GapMinder; Rareş-Andrei Cotoi – secretar executiv Consiliul Naţional al Elevilor; Mădălina Hodorog – fondator ReImagine Education; Diana Nițescu –  CEO & fondator OctogonHUB&TOP Minds; Violeta Firescu – conferențiar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Raluca Prelucă – partener fonduri-structurale.ro & cofondator consolid8; Călin Șipoș – președinte/CEO ClujStartups/Embark 4 Tech. 

Află mai multe despre eveniment accesând: https://rotsa.ro/eduhack-2022


Despre EduHack

EduHack este cel mai mare eveniment de tip hackathon pe teme de educație formală sau non-formală din România. Este un eveniment la care pot participa: elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, artiști, oameni cu idei inovatoare care își doresc să aducă soluții inovatoare în educație. 

Despre ROTSA

Romanian Tech Startups Association este o organizație nonprofit, apolitică şi neguvernamentală. Viziunea ROTSA este să dezvolte și să sprijine ecosistemul de start-up-uri de tehnologie, fiind în același timp un conector pentru principalii săi actori și o legătură cu alte ecosisteme internaționale deja existente.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Panourile foto-voltaice de la Târgul de Crăciun Cluj

Next Post

Aftermovie UNTOLD 2022

Related Posts