fbpx
Vlad Muresan unDulce

Famous. Esență. Eclectic Famous. O colecție de esență!

Nu cred că are rost să vi-l mai prezint pe Vlad Mureșan, sunt convins că majoritatea dintre voi îl știți de la MasterChef, sau, cei mai norocoși dintre voi, au trecut pragul cofetăriei Un dulce de la Vlad Mureșan, sau chiar s-au bucurat de preparatele lui la candy barurile de la evenimentele private de prin țară.

Pe mine, sincer să fiu, m-a dat pe spate cu o serie de prăjituri raw vegan, pe care mi le-a cerut un verișor din Timișoara să i le duc, anul trecut. Îi știam de mult timp preparatele lui Vlad, dar cu cele 4 preparate pe care le-am dus la Timișoara m-a dat pe spate.

Drept urmare, când mi-a scris Vlad că mă invită la lansarea oficială a Eclectic Famous, noua colecție de prăjituri, mi-am zis că nu am cum să o ratez. Nu pot să nu merg și să testez ce nebunii a mai făcut.

Spun că face nebunii, pentru că el, împreună cu minunata lui soție, călătoresc în lumea asta mare și se expun la toate experiențele posibile pe care le întâlnesc, astfel încât să aibă o paletă largă de gusturi, să aibă experiență, pentru a putea creea fericirea pe care noi, muritorii de rând o numim prăjitură.

Cred că cea mai bună veste pe care pot să v-o dau este că indiferent dacă sunteți sau nu din Cluj, puteți să testați, să gustați din colecția Eclectic Famous. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că ieri am mâncat cel mai bun carrot cake.

A post shared by Dan Ciulea (@ciulea) on

În general când spui că ai mâncat cea mai bună prăjitură din lume, exagerezi. Nu e cazul acum. Ideea e că eu eram convins că o să mă dea pe spate Maracuja Tart pentru că e cu fructul pasinunii, iar fructul pasiunii este preferatul meu. Practic dacă pui fructul pasiunii în ceva, acel ceva devine preparatul meu preferat de pe masa respectivă. Și m-a dat pe spate, doar că am fost năucit de carrot cake.

Noua colecție de prăjituri Eclectic Famous va fi disponibilă, în toată România, din 25 noiembrie 2017!

Brandul “Un dulce de la Vlad Mureșan”, dezvoltat la Cluj Napoca, a anunțat aseară lansarea celei mai noi colecții de prăjituri: “Eclectic Famous”. Vestea extrem de bună este că aceasta va fi disponibilă în toată țara, începând cu data de 25 noiembrie 2017.

“Famous” reunește rețete vechi de secole, reinterpretate, care reflectă, într-un mod unic, savoir-faire-ul artistului cofetar “Un dulce” și dorința de a inova, însă numai după înțelegerea profundă a moștenirii culinare universale. Vlad Muresan propune, prin noua colecție, un regal al simțurilor și imaginației.

Eclectic Famous depășește granițele și ne aduce aromele îndepărtatului Rio, boemului Palermo, rafinatei Geneva ori cunoscutei Viena. Prăjiturile “Un dulce” rămân, și de această dată, pe drumul lin care ne duce cu gândul înspre un loc aparte, către un suflet drag, un dans de neuitat sau un eveniment perfect. Colecția “Eclectic Famous” este gândită ca un clasic cu stil, o veritabilă “joie de vivre”!

Vedetele colecției “Eclectic Famous”

Maracuja Tart

Originea ne poartă, în timp, până în Evul Mediu, atunci când tarta era privita ca high-cuisine, preferată de nobili și servită în cele mai rafinate ocazii.

Maracuja Tart

Propunerea “Un dulce”: am înnobilat tarta cu fructul pasiunii sau maracuja, specifice Braziliei, Paraguayului sau Argentinei. Perfect pentru a visa la Rio, Asunción și Buenos Aires. La samba, tango ori bossa nova. La zile toride și nopți magice.

Maracuja Tart

Sachertorte

La 1832, Prințul Wenzel von Metternich l-a însărcinat pe bucatărul său personal să creeze o prăjitură pentru câțiva musafiri importanți. Fiind blonav, rolul i-a fost luat de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani, care a creat un desert foarte apreciat. După mulți ani, ucenicul s-a stabilit în Viena, unde a deschis un magazin de delicatese și vinuri. Tradiția culinară a familiei a continuat, iar prăjitura lui Franz, a cărei rețetă a fost îmbunătățită în timp, este foarte apreciată și astăzi.

Sachertorte

Propunerea “Un Dulce” pentru Sachertorte constă în folosirea cu măiestrie a dulceții de gutui, căreia i-am adăugat un mic strop de cafea de origine, pentru a intra, așa cum numai noi știm, în atmosfera unei adevărate cafenele vieneze.

Sachertorte

Carrot Cake

Originile acestei faimoase prăjituri sunt disputate. Rețete ale prăjiturii apar încă din 1827, într-o carte de bucate frantuzească, publicată în Marea Britanie. O altă rețetă, din secolul XIX, provine din Elveția, unde este, astăzi, unul dintre cele mai apreciate deserturi. Totuși, ideea de a folosi morcovul la prăjituri provine din Evul Mediu atunci când, probabil pentru dulceață, era preferată această legumă. Un update, să spunem așa, a avut loc la început de secol XX, atunci când budinca a început să fie coaptă în tăvi de pâine. Iar de aici, istoria continuă. Rămâne o prajitură clasică, mereu la modă, mereu în farfurii.

Carrot cake

Propunerea “Un dulce” pentru Carrot Cake: Îmbinăm, cu grație, eleganță și inteligență, morcovul cu semințele de dovleac. Totul, într-un mousse senzație-surpriză. Sublim!

Carrot cake

Cannoli sicilieni

Denumirea de “cannolo”, “tub mic” ne trimite la grecescul “kanna”(“trestie de râu”). Cannoli sunt originari din Sicilia și sunt o semnătură gastronomică a zonei. Se spune că tuburile de trestie dădeau forma de tub aluatului. Provin din regiunile Palermo și Messina și, în trecut, erau pregătiți pentru sezonul carnavalului. Ulterior, fie că e vorba de Italia ori SUA, nu mai au nevoie de perexte pentru a fi serviți.

Alegerea  “Un Dulce” pentru Cannoli este una dublă: o variantă de cannoli cu fistic și o alta, la fel de rafinată și tentantă, cu vanilie. Le puteți încerca, desigur, pe ambele. Sunt de vis!


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Nepoti de Craciun - 2016 - WEB-10

Sunt egoist. Recunosc, sunt egoist!

Next Post

Marty Winter Specials

Related Posts