Anu trecut cand am vazut prin online forfota legata de “decat-ul” folosit cu asa patos de catre bucuresteni, am zis in gandul meu: “decat niste onlineri care exagereaza!”
Si imi pastram opinia… daca nu aveam sa merg la Bucuresti, weekend-ul ce tocmai o trecut.
Ma, toate bune si frumoase pana la primul contact cu un bucurestean… ma rog, am mers la un bar din centrul vechi, sa bem si noi o bere cu prietenii din bucale care ne-au cazat (merci Bascalescu). Asadar, ne asezam la masa si intrebam daca au bere nefiltrata, raspunsul chelneritei:
– Decat Ursus (in sensul ca nu, Ursus neflitrata este doar in Cluj)
Evident ca am trecut peste, ne-am baut linistiti berea si am mers acasa sa ne culcam. A 2-a zi trebuia sa fim fresh pentru sustinerea lui Cristian Gog la Romanii au talent, lucru pe care l-am si facut. Probabil datorita faptului ca am fost sa luam micul dejun inpreuna cu susnumitul, la pensiunea unde era el cazat.
Intram in restaurant si ii spunem doamnei ca vrem sa mancam si noi ceva. Raspunsul ei nu a intarziat:
– Decat omleta va pot servi!
Dupa ce ne-am terminat si cafeaua de baut, am purces prin oras, unde decat metroul ne-a plimbat, decat centru vechi am apucat sa-l vizitam, iar la amiazi, am mancat decat la restaurantul “Ca la mama acasa”, decat o ciorba cu afumatura si chelnerita, a raspuns la intrebarea: Aveti ardei iute murat?
-Decat verde!
Sambata dimineata, decat casa poporului am mai reusit s-o vizitam, inainte de a pleca decat din Bucuresti!
Poza decat primita de la buburuza pe facebook.
Decat exasperant a fost sa vorbim asa!
Daaa, decat eu i-am dat-o in dar doamnei Ciulea!
DECAT multumesc 🙂
:)) Dar uite, putem spune ca e o vorba folosita doar de cei din HORECA.