fbpx
Apus in Rovinj

Dare to fail

Mi s-a părut extrem de drăguță provocarea lansată de către TEDxEroilor și anume să scrii/spui/împărtășești un eveniment care s-a sfârșit, hai să nu zicem tragic, dar nu cum ți-ai planificat tu și cum ai reușit să depășești acel moment.

Am tot stat și m-am gândit la un astfel de moment în viața mea și fără să fiu arogant, sau mincinos, chiar nu am găsit unul care să se încadreze în această categorie. Și mi-am stors creierii să găsesc ceva, pentru că la fel cum nici vouă nu vă vine să credeți, la fel nici mie nu mi-a venit să cred… așa că mi-am întrebat Buburuza (nu știu voi, dar eu ori de câte ori mă aflu într-o poziție delicată mă consult cu iubita mea), iar răspunsul a fost cât se poate de evident.

Sufăr de ceva boală care mă face să nu văd/asociez un eveniment negativ cu semntimentul de eșec, ci mai degrabă îl asociez cu o experiență de viață, care mă face să devin mai bun (în sensul de profesionist) în domeniul respectiv.

Exemplu: Când ești student, un examen picat poate fi destul de ușor asociat cu un eșec. Ei bine, eu am avut un examen pe care l-am dat nu mai puțin de 13 ori. Niciodata nu am considerat că sunt un ratat, că am eșuat, că nu sunt capabil să învăț chimie (da, examenul de chimie l-am picat de 13 ori consecutiv), în schimb a 15-a oara (sincer, nu mai țin minte dacă a 15-a, sau a 16-a oară l-am luat) m-am ambiționat și l-am luat.

Nu știu voi cum sunteți, dar vă recomand să mergeți sâmbătă, 9 mai 2015, la conferința TEDxEroilor, care va avea loc la Casa de Cultură a Stundenților, începând cu ora 09:00, nu pentru că veți avea ocazia să vă întâlniți cu mine, un om care nu poate să perceapă eșecul ca pe un eșec, ci pentru speakerii care vor urca pe scenă pentru cele 8 ore de conferință!

E foarte important unghiul din care privești problema!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Picnic in the Park by Jazz in the Park, ediția 1

Next Post

#NuTrecePeLanga… 2

Related Posts