fbpx

DakhaBrakha + Earth = Jos palaria!

Marţi, 4 Iunie, 2013 – 21:00 – Casa de Cultură a Studenților – Proiecția speciala „Earth/ Pământ”, cu acompaniament live DakhaBrakha

Filmul: spectaculos dpdv vizual si nu numai… cadre geometrice, picturale, de un acut simbolism, folosind, aparent cu dezinvoltura, o paleta variata de procedee cinematografice – reflectare / oglindire / paralela / alternanta – metafora fiind(u-mi) 🙂 uneori evidenta (vezi prima scena – batranul pe moarte si copilul – amandoi mancand mere sau herghelia de cai vs. multimea de oameni) uneori nu chiar… (finalul?) “variatiuni pe aceeasi tema”, perfect control al tempo-ului – sustinut cu maiestrie de acompaniament, bine jucat…
Mesajul – nu pot sa spun ca l-am inteles in totalitate… surprinzator de dramatic… (poate in comparatie cu Manasse – celalalt film – tot mut, tot cu acompaniament live – pe care l-am vazut la Tiff.. Ironic si totusi empatic… complex, din categoria tot mai rara a filmelor la care continui sa te gandesti zile intregi dupa vizionare.

Acopmaniamentul: DakhaBrakha – original atat in alegerea si folosirea instrumentelor cat si in linia melodica, plin de naturalete, forta si emotie, perfect sincronizat ca atmosfera, vocal – ireprosabil – intr-un cuvant – impecabil. Ne-ar fi placut sa-i vedem dar mai avem o sansa asta seara, 5 iunie de la ora 20:30 la Casa Tiff.

Evenimentul per total: de bine! A inceput la timp (!), traducerea a fost mult mai apropiata de “original” (ma refer la limba engleza) plus merita vazuta expozitia “Clujul meu, Clujul tau” din foaierul Casei de Cultura.

p.s. Doamne, cat mi-a placut replica asta: “Bunicule, pentru boi nu exista medalii…”

earthIMG_20130604_193858 IMG_20130604_210502


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

“DakhaBrakha” canta pe “Pamant” clujean la TIFF.12

Next Post

Egali cu vedetele. Mai buni ca profesorii.

Related Posts