Home Ā» Cum citesti?

Cum citesti?

Din seria, pune mana si mai citesteā€¦. vin cu intrebarea din titlul articolului:

Cum citesti?

f_reading_pattern_eyetrackingIntrebarea este una cat se poate de serioasa! Am sa va spun cum citesc eu.

In primul rand nu citesc tot cuvantul, citesc primele litere si apoi il deduc (de cele mai multe ori imi iese šŸ˜€ ) ā€“ nu zic ca e un lucru bun, dar asa fac de cand ma stiu, imi aduc aminte ca in calsa I aveam mari probleme din cauza asta, citeam tot aiurea. Sa va dau un exemplu:

In ciuda spuselor mele pe blogul lui Grim uite ca am ajuns sa folosesc si eu twitter-ul, inca mai mult de cat ma asteptam. In doua zile am ajuns sa-l folosesc cat altadata in cateva luni.

citat din aricolul Twitter-ul

eu il citesc in felul urmator (am sa incerc sa scriu exact ceea ce citesc efectiv, literele):

ciu spu m blg grim ui ca am ajuns sa folsc si eu tw, inca mai mu de cat ma astm in 2 zile am auns sa l folosc cat altta in cava luni

Ok, deci pe langa ca nu citesc tot cuvantul mai si sar unele cuvinte.

In al doi-lea rand, citesc pe sarite, adica nu stau sa rumeg toata pagina, daca citesc ceva online ma uit la poze, la ce e boldat si la titlu, daca ceva imi deschide apetitul de citit imi continui vizita pe pagina si incep sa citesc primele propozitii, sar cateva si tot asa.

Acum daca articolul respectiv este unul care e suficient de interesant ptr mine, il iau de la capat si il citesc, daca nu, imi formez opinia din cele cateva propozitii cititeā€¦

Chiar am vazut un articol despre cum citeste un surf-er o pagina web, aici

Prin urmare revin cu intrebarea:

Tu cum citesti?


comments

Etichete:

12 comentarii la „Cum citesti?”

 1. Asa imi amintesc si eu ca citeam prin primele clase si citeam prost. Acum mai si deduc unele cuvinte dar in principal citesc tot cuvantul.

  @R.Dobroi: Se refera cum citesti o carte sau subtitrarea la un film sau mai stiu eu, nu cum citesti blogurile.

 2. Nu putem sa zicem ca noi citim tot cuvantul sau doar o parte din cuvant, in mare parte din cazuri, creierul citeste doar cateva litere din cuvant, in special prima si ultima litera, si tipareste in viziune celelalte litere din interiorul sau

  De exmelpu, vdeti ce srciu eu aucm ati putut sa ctiiti, deaoerce etse asa cum zic eu

  :))
  .-= AlecsĀ“s last blog ..Se apropieā€¦ =-.

 3. Pingback: Scurte da’ bune | Roxy's blog

 4. auzi :)) scoate spam protection ca ‘e grea operatile alea’ :)) noroc ca are windowsu calculator :))

  asa , a fost facut un studiu de catre o universitate din USA cam pe acest gen …. adica cei care ajung sa cunoasca limbajul internetului , citesc bine : chair daca unele cuvnite nu sutn scrise coerct :)) ..

 5. Eu cand eram mica o puneam pe mama sa imi citeasca ceea ce aveam de citit de la educatoare, apoi puneam dejetu pe un sand si si citeam pe alt rand…aveam o memorie atat de buna incat nu mai trebuia sa citesc textul, doar il reproduceam cuvant cu cuvant…;;)
  .-= dezaxataĀ“s last blog ..Papusa zilei! 8 =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.