fbpx

Cat costa?

Ba, mi’am amintit de o anumita chestie practicata de mine, in tineretele nudemult apuse … pe vreamea cand inca eram student, plecat de la mama de’acasa … si da, binenteles inca fumam pe banii ei.

Io unu, daca aveam de cumparat un item (nu are importanta ca vorbim de un creion cu mina de 0,5, sau de ultimu’ racnet de PC), la mine fiecare item avea un adaos personal cuprin intre 5% si 300% … nu se punea problema ca dupa ce imi clarificam parintii ca daca nu intru in posesia item-ului respectiv pamantul nu se mai invarte, sa nu raman si eu cu bani de … macar bani de bere!

Sora-mea in schimb, era taman opusul meu .. toate, dar absolut toate item-urile costau mai putin … si punea ea diferenta.

Ca norocu’, ca e o diferenta de septe ani intre noi … ca altfel aveam o problema … 🙂

fish market

© poza

La voi cat costa? (indiferent daca inca ii jecmaniti pe parinti sau daca vorbim de vremurile cand erati dependenti financiar de ei) 😀


10 comments
 1. Si eu aveam un adaos la fiecare produs…trebuia sa obtin si eu profit,altfel cum sa ma descurc.
  P.S.:Asta faceai in tinerete,acum cum faci?:))Scrie aici ca sa vada si Lili :))

 2. Eu nu prea am cerut bani de la părinţi cam… niciodată sau dacă am cerut am cerut sume mici şi de obicei ceream exact cât îmi trebuia.
  ÎNSĂ, dacă e să iau ceva pentru cineva, o terţă persoană care nu e prietena mea, frati-miu sau prietenul foarte vechi din tinereţe, adaosurile mele pot ajunge uneori şi la 150%.
  Exemplu: Aude un coleg că mă duc în Moldova sau în Ucraina şi-mi spune să-i iau şi lui… să zicem… un alimentator de laptop. Acolo un alimentator nu depăşeşte 20 de lei în banii npştri dar în România e 80-100 aşa că eu o să-i spun că a costat 50-60 de RON. (ok, aici e 200% adaosul).
  El e mulţumit că a dat mai puţin, eu-s mulţumit că am făcut nişte bani muncind câteva zeci de secunde :).

  LG (Life’s Good)

 3. nu profitam tot timpul cand ma duceam la cumaparaturi, erau zile si zile. ii mai intelegeam ca nu aveau bani. sora mea era mai profitoare ca mine, fiind cu 6 ani mai mare o ducea capul la multe…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Una, alta …

Next Post

Drumul mingii

Related Posts

OK, e gratis, dar …

Ma, sunt indignat! Vad ca din ce in ce mai multi romani (cand spun romani nu ma leg de neam, spun romani din simplu motiv ca ei sunt majoritatea care imi populeaza campu’ vizual, auditiv si mai nou cei care imi sufla’n ceafa! … daca traiam in germanie, ziceam nemti), dau vina pe un produs/serviciu ca e gratis. Adica, vorba aia … ce asteptari sa ai daca’i gratis … adica no’, calu’ de capatat nu se cauta in gura de dinti!
citește mai mult