fbpx

Craiova, nu prea ai parte de turiști?

Trăiesc pentru a mânca.

Ori de câte ori am ocazia să testez un restaurant o fac cu mare drag. Având în vedere faptul că în ultimii 2 ani am avut parte de multă ”umblătură” prin țară (și nu numai), normal că am profitat la maxim și am testat tot ce am prins.

Anul trecut în vară, o prietenă care s-a mutat la Cluj, de la București, pentru 4 săptămâni (am avut de lucru la LollyBoom) mi-a deschis ochii legat de aplicația tripadvisor, aplicație pe care ea a folosit-o cu succes în perioada în care eu nu am fost un așa bun prieten 😛

În fine, nu o mai lungesc, ideea e că primul lucru care m-a făcut să cred că distinsa localitate Craiova duce lipsă de turiști este faptul că destul de multe localuri nu pot să-ți dea factură dacă managerul nu e la locație (chemându-mă după factură într-o zi în care managerul este la ”birou” – în cazul de față luni). Nu e prima dată când vin în Craiova și mi se întâmplă lucrul acesta și totodată nu e singurul local care are acest mod de lucru.

Azi de exemplu am fost la Chicago Bar & Food, un local care se află pe locul 4 pe tripadvisor, un local drăguț, cu prețuri decente și mâncare bună (mi-am luat o porție de tagliatelle cu fructe de mare – 33 lei, apă plată – 6 lei, un pahar de vin – 10 lei), pe care de altfel vi-l recomand.

tagliatelle_creveti

Iar al 2-a chestie care mă face să cred că nu prea au parte de turiști este faptul că la 90% din localurile din Craiova în care am intrat, și mă repet, vorbesc de localuri cotate bine pe tripadvisor, este faptul că în momentul în care intru și le spun că vreau o masă de X persoane se uită bulversți la mine… din privire citesc: păi alege o masă, care vrei tu.

Deci să ne înțelegem, nu spun că nu au DELOC turiști, spun doar că nu prea au… adică, dacă aveau, managerul învăța pe toată lumea cum să genereze o factură, ospătarii te conduceau ei la masă, nu neaparat că tu nu știi unde să te așezi, dar pentru a nu ocupa o masă de 8 persone, când noi nu suntem decât 2 persoane (nu se pune problema în cazul de față, dar ați înțeles ideea).

UPDATE: La hotelul unde am fost cazat, Relax, când am întrebat de mic dejun mi-a spus că-i pare rău, dar e weekend și nu are bucătărie deschisă în weekend!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Comedy Cluj 2015

Next Post

Nu aveți frică, vă apărăm noi!

Related Posts

#VotezCristianGog la romanii au talent!

Zilele astea, stimabilu’ Cristian Gog era (inca este, daca nu ma insel) in cumpana, daca sa participe sau nu la Romanii au talent. Raspunsu’ meu la intrebarea lui daca sa se inscrie sau nu la aceasta competitie, a fost unu’ negativ … si nu vreau sa fiu inteles gresit.
citește mai mult